İkrime Sabri’den Filistinlilere çağrı

  • 29 Aralık 2014
  • 820 kez görüntülendi.
İkrime Sabri’den Filistinlilere çağrı

Kudüs’teki Yüksek İslam Teşkilatı Başkanı ve Kudüs eski müftüsü Şeyh İkrime Sabri, bütün Filistinlilerden Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’ın doğum yıldönümü münasebetiyle önümüzdeki Cumartesi günü Mescidi Aksa’ya akın etmelerini istedi.

Şeyh Sabri konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada “Müslümanların insanların efendisinin doğum yıldönümünü fırsat bilerek Mescidi Aksa’ya gelip namaz kılması, dua etmesi, zikir etmesi, Kur’an okuması, efendimizi konu alan kaside ve şiir dinlemesi, ilim halkalarına iştirak etmesi gerekir” ifadelerine yer verildi.

Geçen yıllarda peygamber efendimizin sözde basın özgürlüğü adı altında bazı ülkelerde saldırıya uğradığına ve yakışmayan şekilde tanıtıldığına dikkat çeken Sabri, bunun doğal olarak Müslümanların tepkisine neden olduğunu hatırlattı.

İkrime Sabri, Arap ve İslam ülkelerine seslenerek, bu münasebetle Mescidi Aksa’ya destek için kollarını sıvamalarını, Kudüs ve Filistin’deki vakıf ve kutsal mekânları korumak için çaba göstermelerini, İslam dinine karşı küresel çapta yapılan saldırılara engel olmalarını, İslam’ın adil ve müsamaha öğretilerini insanlığa ulaştırmak için gayret etmelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.