İlham Aliyev:” İran Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dost ve Kardeş Ülkesidir “

  • 21 Kasım 2020
  • 5.076 kez görüntülendi.
İlham Aliyev:” İran Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dost ve Kardeş Ülkesidir “

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Cuma günü İran İslam Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ sorunundaki tutumunu takdirle karşıladıklarını açıkladı.

IRNA’ya göre, Azerbaycan Cumhuriyeti güçlerinin “Ağdam” kentine konuşlandırılması vesilesiyle bir video mesajında ​​”İlham Aliyev”, İran’ın Dağlık Karabağ sorunundaki tutumunu övdü ve İran’ın Azerbaycan Cumhuriyeti’nin dostu ve kardeşi olduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesinde kurtarılan bölgelerini ziyaret ederek İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki sınırlarını, dostluk sınırları olarak nitelendirdi.

İran İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei , geçtiğimiz günlerde Dağlık Karabağ savaşı hakkında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Ermenistan tarafından işgal edilen tüm topraklarının kurtarılması ve Azerbaycan Cumhuriyeti’ne iade edilmesi  gerektiğini belirtmişti.

Ayetullah Hamaneyi, bu topraklarda Ermenilerin güvenliğinin sağlanması ve her iki tarafın da uluslararası sınırlara uyması gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan Cumhuriyeti askerleri, Rusya cumhurbaşkanı ve Ermenistan Başbakanı  ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı arasında imzalanan üçlü anlaşma çerçevesinde Cuma günü Dağlık Karabağ’ın Ağdam kasabasına yerleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.