İmam Ali Hamanei: Adayların vatandaşların esas meseleleriyle ilgilenmesi gerek

  • 08 Haziran 2021
  • 1.305 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamanei: Adayların vatandaşların esas meseleleriyle ilgilenmesi gerek

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Rahmetli İmam Humeyni’nin vefatı yıldönümü dolaysıyla yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaretle, halkın seçimlere görkemli şekilde katılması ve adayların vatandaşların esas meseleleriyle ilgilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İslam İnkılabı Rehberi seçilecek yeni cumhurbaşkanının sosyal adalet tesisi, yolsuzlukla ciddi ve sarih şekilde mücadele ve yerli üretimi güçlendirmeye bağlı kalmalarına ilişkin önemli ve stratejik açıklamalarda bulunarak şöyle dedi: yönetimlerdeki zafiyetler, düzensizlikler ve yetersizlikler, seçimlere katılmamakla değil, doğru ve iyi seçimle ve İslami ve halkçı yönetimin iktidara gelmesiyle telafi edilmeli.

İmam Ayetullah Hamanei beyanatına şöyle devam etti:  Halkın maksimum bir şekilde  cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki katılımı ve doğru seçim yapması, İslam Cumhuriyeti düzeninin vizyonunda hayati bir önem taşımaktadır.  Halk, en iyi seçimi yaparak, özellikle de ekonomik sorunlar başta olmak üzere farklı alanlardaki engellerin geçilmesinde hayati bir etki yapabilirler.  Günümüzde enflasyon ve pahalılık olmak üzere ekonomik sorunların çözülmesi  halkın en öncelikli  istekleri arasında yer almaktadır.

Bu bağlamda İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, 13’üncü dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri adaylarına hitaben,  cumhurbaşkanı olacak kişinin  önceliklerinin  ülkenin ekonomik meselelerinin çözülmesi olduğuna vurgu yaptılar.

18 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 7 adayı arasındaki televizyon tartışma programının ilki ise cumartesi öğle saatlerinde gerçekleşti.

Bu programda bazı adaylara karşı taraflara yönelik bazı eleştirilerde bulunarak, ekonomiye ilişkin ajandaları ve toplum sorunlarının çözümü ve gelecek cumhurbaşkanı ve hükümetten beklenen beklentiler hakkında kendi görüşlerini dile getirdi.

İlk tartışma programının ardından İslam İnkılabı Rehberi’nin instagram hesabı üzerinden gösterilen tepkide, ”Adayların televizyon tartışma programlarında karşı tarafı ihanet, hakaret, iftira ve yıkıcı bir şekilde tutum sergilemeleri ve halkı rakipten korkutmak, ülkenin zararınadır.” ifadelerini kullandı.

İslam İnkılabı Rehberi, adaylara vurgulu bir biçimde tavsiyede bulunarak, adaylara seçimleri, ABD’deki ve bazı Avrupalı ülkelerdeki gibi”güç savaşı ve iftiralı çıkışlar alanına dönüştürmekten kaçındırdı.

Kuşkusuz seçim adayları arasında rekabeti ortamı tartışma programıyla daha coşkulu ve heyecanlı hale gelir ve vatandaşlara bir kısmına oy verecek uygun gördüğü adayları belirleme noktasında katkı sağlar. Tartışma programı doğru yörüngede hareket ederse, seçmenlerin adayların güçlü ve zayıf yönlerini tespitine yardım eder. Ayrıca, tartışmalar, adaylara, kendi programlarının olası zayıf yanları öğrenip, düzeltmelerine da katkı sağlayabilir.

Her halde, adayların popülaritesi, seçmenlerin görüşlerine bağlıdır. Her seçim iki ayaktan oluşmakta. 1. ayağı seçmenlerin katılımıdır ki seçimlere meşruluk kazandırır ve onu ülkenin siyasi kaderini belirlemekte etkin bir harekete dönüştürür.

İkinci ayağı ise, adaylardan ibarettir. adaylar önemli bir görevi kazanmak için seçmenlerin oylarına başvuruyor. Bunun için seçimler, muhtelif ebattan kamuoyunun dikkat merkezinde yer almakta.

Cumhurbaşkanı adaylarının katılımıyla 2. televizyon tartışma programı yarın düzenlenecek.

18 Haziran’da düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine kalan günlerde seçim kampanyalarında toplumun esas meseleleri ve yeni cumhurbaşkanına yönelik beklentileri ile ilgili adayların kabiliyetleri ve planları daha fazla sınanmış olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.