İmam Ali Hamaney: ABD’nin Siyaset Ahlakı Yerle Bir Olmuştur.

  • 12 Mart 2015
  • 1.113 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: ABD’nin Siyaset Ahlakı Yerle Bir Olmuştur.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi İmam Ali Hamaney, Uzmanlar Meclisi üyeleriyle yaptığı görüşmede, “Güçlülerin hileye başvurmaları beklenmedik bir davranış. Bazıları ABD’nin bu denli siyasi, ekonomik ve yönetim gücüne rağmen hile yapmasını beklemez. Ancak tam tersine Amerikalıların hile ve desiseye çok ihtiyaçları var. Şu anda böyle davranmaları bizi endişelendiriyor”  açıklamasını yaptı.

Amerikalıların, nükleer müzakerelerin sonuna yaklaşıldığı zamanlarda “hedeflerine kavuşmak için sert bir dil kullanmaya başladıklarını ve bunun bir hile olduğunu” savunan İmam Hamaney, ayrıca bu duruma dikkat edilmesi uyarısında bulundu..

ABD’de 47 Cumhuriyetçi senatörün imzasıyla kaleme alınan nükleer müzakerelerle ilgili mektuba da değinen İmam Hamaney’in, şunları kaydettiği belirtildi:

“Uluslararası anlaşmaların ön gördüğü şekilde tüm devletler yaptıkları anlaşmalara sadık kalma konusunda kararlılık bildirmişlerdir. Ama ABD’li senatörlerin resmen, ‘Eğer bu devlet bir anlaşma yaparsa bunu kabul etmeyiz’ açıklamasında bulunması, ABD siyaset ahlakının yerle bir olduğu ve iç siyasetinin yıkıldığı anlamına gelmez mi?”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.