İmam Ali Hamaney: Amerika ile müzakere etmek yasak

  • 07 Ekim 2015
  • 900 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Amerika ile müzakere etmek yasak

Amerika ile müzakere etmenin yasak olduğunu bildiren Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, isteklerini dayatmak için nüfuz yollarını arayan Amerika’nın İran ile müzakere etmesinin nüfuz anlamına geldiğini söyledi.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney’in bürosunun haberine göre, İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanları’nın bir kısmı aileleri le birlikte bugün Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney ile görüştüler.

Amerika ile müzakere etmek için neden muhalif olduğuna bu görüşmede açıklayan Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, isteklerini dayatmak için nüfuz yollarını arayan Amerika’nın İran ile müzakere etmesinin nüfuz anlamına geldiğini söyleyerek, bu bağlamda, nükleer müzakereler kapsamında nüfuz etmek için çeşitli yollara başvurmasına işaret etti.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, fırsatlar kollaayan Amerika’nın, İran milli menfaatine yönelik bazı zararlı hareketler yaptığına işaret ederek, nükleer müzakereler süresince sağduyulu olan İran heyetinin Amerika’ya nüfuz imkanı sağlamadığını konuşmasına ekledi.

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, pek çok zararları olan ve menfaatı olmayan Amerika ile müzakere etmenin yasak olduğunun altını çizerek, bu durumun pek çok imkanları ve motivasyonu olmayan devletlerde farklı olduğunu söyledi.

Ülkedeki rehavetli ve basit düşünenlerden ötürü ülkede sorunlar meydana geldiğini belirten Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi Seyyid İmam Ali Hamaney, devrimci, bilgeli ve basiretli olan toplumun büyük kesimine karşı bu gibilerin azınlıkta olduklarını, faal olan ve daima yazan bu basit düşünenlere düşmanın yardım ettiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.