İmam Ali Hamaney: Bilimsel atılım ve hareketin hiçbir sebepten ötürü kesinlikle sekteye uğratılmaması gerek

  • 05 Temmuz 2015
  • 839 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Bilimsel atılım ve hareketin hiçbir sebepten ötürü kesinlikle sekteye uğratılmaması gerek

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei dün (Cumartesi) öğleden sonra ülke üniversiteleri hocaları ve bilim kurulu üyelerinden bin kişiyi kabulünde yaptığı konuşmada, gayretli, mümin, ilerici ve eşsiz bir neslin eğitim ve öğretiminde hocaların rolünün eşsiz olduğunu belirterek, ülkedeki bilimsel atılım ve hareketin hiçbir sebepten ötürü kesinlikle sekteye uğratılmaması gerektiğini söyledi.

İki saatten fazla süren bu görüşmede İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei üniversite öğretim üyelerinden bazılarının görüş ve tekliflerini dinledikten sonra, hocanın öğrencilerin kalp ve ruhu üzerindeki doğal etki ve nüfuzunun bulunmaz bir fırsat olduğunu hatırlatarak, “Bu çok büyük fırsattan, dindar, milli gayrete sahip, amaçlı, inkılapçı, ahlaklı, cesaretli, özgüveni olan ve geleceğe umutlu gençlerin eğitiminde yararlanmalı ve aziz İran’ın kalkınması için güçlü kollar eğitmelisiniz” dedi.

Yabancılara muhtaç olmamak, ülkenin konum ve istikameti hakkında sahih bir idrak elde etmek ve ülkenin bağımsızlığının zedelenmesi karşısında duyarlı ve kararlı olmanın genç neslin sahip olması gereken özelliklerden bir başkası olduğunu bildiren Ayetullah Hamanei, saygın üniversite öğretim üyeleri ve hocalarının kendilerine has metot ve yöntemlerle böyle bir gençliği yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Üniversite öğretim üyelerini yumuşak güç savaş komutanları olarak tanımlayan Ayetullah Hamanei onlara hitaben, “8 yıllık kutsal savunma savaşı komutanları gibi bu hayati önem taşıyan derin mücadeleye somut katılımla, öğrenci gençleri yani yumuşak güç savaş subaylarına komutanlık etmeli, onları hidayet etmelisiniz. Zira bu alan da bir “kutsal Müdafaa”dır” ifadesini kullandı.

Bugün ülke üniversitelerinde 70 bin öğretim üyesinin bulunmasından memnuniyetini dile getiren İslam İnkılabı rehberi, bu hocaların büyük bir bölümünün mümin, dindar ve inkılap ilkelerine inandıklarını, bunun ise çok önemli olduğunu ve ülke için iftihar vesilesi olduğunu söyledi.

“Bilim, araştırma ve teknoloji” bakanlığı ile “Sağlık ve tıbbi eğitim” bakanlığı yetkililerinden, mümin ve inkılapçı öğretim üyelerinin kadrini bilmeye davet eden İslam İnkılabı rehberi, genellikle gizli sürdürülen sinsi propagandalar saldırısından korkmayanların kendi sorumluluklarını yerine getirmekle meşgul olmaları karşılığında onların dikkate alınması ve takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

İran’ın ilmi açıdan dünya sıralamasında 16. sırada yer almasının, üniversiteler ve bilim merkezlerinde son 10 ila 15 yıl içinde yapılan girişim ve çalışmaların sonucu olduğunu belirten Ayetullah Hamanei, böyle bir iftiharı İran’a kazandıran heyecanlı bilimsel ilerleme ve atılımın bugün biraz zayıfladığını ve bilimsel ilerleme hareketinin hız kesmemesi ve ülkenin ihtiyaçlarına uygun olarak sürat kazanması gerektiğini söyledi.

İslam inkılabı rehberi konuşmasının ayrı bir yerinde ise yetkililerin, insani ilim alanında ciddi bir değişimin yaşanması gerektiği yönünde çaba göstermelerinin zaruretine temas ederek, bu zaruri gelişme hem üniversitelerin kendi içlerinde ve hem de kültür inkılabı yüksek şurasında gerekli olduğunu ve hem de kurumların dışarısından desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

İslam inkılabı rehberi, düşmanların projelerine karşı mücadelede bilim yönetim kurumları ve hocaların rolünün önemine temas ederek, düşmanların yaptırımlardan hedefinin, nükleer mesele, insan hakları ve terörizm meselesi olmadığını zira onların gerçekte terörist yetiştirdiklerini hatırlatarak; onların asıl hedefinin İran’ın kendi medeniyetine yakışır bir konuma dönmesini önlemek olduğunu ve bundan dolayı Allah’ın izniyle kendi iftihar dolu yerimizin neresi olduğu bilinciyle başarılı hareketimizi sürdürmek gerektiğini dile getirdi ve ‘bu süreçte, hocaların ve ilmi çevrelerin rollerinin son derece önemli olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.