İmam Ali Hamaney: Bölge sorunlarının temelinde Amerika’nın müdahaleleri var

  • 12 Şubat 2017
  • 1.154 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Bölge sorunlarının temelinde Amerika’nın müdahaleleri var

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamenei, bölge sorunlarının temelinde başta Amerika olmak üzere bazı güçlü devletlerin müdahalesinin olduğunu söyledi.

İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei, Tahran’da temaslarda bulunan İsveç başbakanı Stefan Löfven’i kabulünde, Amerika ve  çok sayıda Avrupa ülkesinin Irak ve Suriye’de  yaşanan acı olaylarda rollerinin olduğunu belirterek, bölge halkının bu gerçeği çok iyi gördüğünü ve bundan dolayı onlara  hoşgörülü bakmadığını söyledi.

İslam inkılabı rehberi, bölge sorunlarının ancak bölgenin  kendi içinde çözülebileceğini  belirterek, Irak’ta durumun iyiye gittiğine işaretle, ”Suriye’nin de bu doğrultuda iyiye gittiğini  ama teröristlere ve savaş ateşinin körüklenmesine yönelik  desteğin kesilmesinin zaruri olduğunu söyledi.

İslam inkılabı rehberi, batılı ülkelerin bazı büyükelçilerinin Suriye yönetimi muhalifleriyle beraber olmaları ve onlara açık bir şekilde silah vermelerini  bu ülkelerin Suriye’ye yönelik  açık müdahalelerini gösterdiğini belirterek, ‘sorunları ortadan kaldırmak için sorunun kökünü bilmek lazım ve ona göre tedavi etmek lazım’ dedi.

İslam inkılabı rehberi, ayrıca  bazı Avrupa ülkelerinin Tahran’la 1.5 yıldır yapılan müzakerelere ve varılan anlaşmaların yürürlüğe tam olarak girmemesine işaretle,  İsveç başbakanına hitaben, ‘Siz güç ve amel ehlisiniz, sizden beklentimiz, anlaşmaların kağıt üzerinde değil bizzat yürürlüğüdür’ dedi.

İslam inkılabı rehberi, İsveç’in BM Güvenlik Konseyi’ne  üyeliğinde İran’ın olumlu oy kullandığına temasla,  Güvenlik Konseyi’nin önemli bir kurum olduğunu ama bazı büyük devletlerin kendi şom hedefleri için böyle bir uluslararası kurumu maşa olarak kullanmaktalar ve çifte standart siyaset uygulamaktalar’ dedi.

İslam inkılabı rehberi, İran halkının İslam inkılabı zafer yıldönümü merasimlerine milyonluk kitleler halinde katılmasının eşsiz olduğunu  belirterek, İran’da İslam inkılabının gerçek bir şenlik, coşku içinde kutlandığını ve bu kutlalamalara halkın bütün kesimlerinin katıldığını ve bunun dünyada  örneğinin olmadığını söyledi.

İslam inkılabı rehberi iki ülke arasında ilişkiler düzeyinin kapasitelerin altında olduğunu belirterek, ‘’İran, İsveç ile eski ilişkilere sahip ve İsveç İran halkı gözünde iyi bir konuma sahip ve iki tarafın bir birine olumlu bakış açısı ilişkilerin gelişmesi için uygun zemin oluşturacaktır’’ dedi.

Lövfen de görüşmede Tahran ziyaretinin önemli ve tarihi olduğunu ve yapılan anlaşmaların uygulanması yönünde çabalayacaklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.