İmam Ali Hamaney: Düşmana güçlü olduğumuzu göstermeliyiz

  • 07 Mart 2017
  • 1.399 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Düşmana güçlü olduğumuzu göstermeliyiz

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, “Nur yolcuları” etkinliğinin çalışanları ve yetkililerini kabul etti.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, bugün sabah saatlerinde İmam Humeyni Hüseyniyesi’nde “Nur yolcuları” etkinliğinin çalışanları ve yetkililerini kabul etti.

İnkılap Rehberi, “Nur yolcuları” yetkililerini takdir edrerek, “Allah Kur’an-ı Kerim’de önemli günlerin sürekli hatırlanmasına vurgu yapmıştır. Günümüzde de bu önemli günlerin en tarihi örneği Kutsal Savunma Dönemi’dir. Bu kutsal günlerin unutulmasına asla izin verilmemelidir” beyanatında bulundu.

İmam Hamanei, farklı milletler ve ülkelerin sahip olduğu doğal ve insani zenginliklerine işaret ederek şu ifadeleri kullandı: İran milletinin de sahip olduğu en önemli zenginlik, din yolunda adım atma ile cihatçılık ruhuyla donanmasıdır.

İslam İnkılabı Rehberi, güçsüz görünmenin düşmanın daha da cesur olmasına yol açacağına değinerek, “Böylece düşmanın karşısında dik durmak için güçlü tarafınızı göstermek zorundasınız. Ekonomik ve kültürel alanlarda da aynı kural geçerlidir. Bazı yetkililerin ekonomik alanında ülkeyi güçsüz göstermesi ise yanlıştı ve düşmanı bu alanda daha fazla baskı yapmaya cesaretlendirdi” açıklamalarında bulundu.

İmam Hamanei, İran’ın Kutsal Savunma Dönemi’nin başlangıcında pratik olarak güçsüz olduğuna işaret ederek, şöyle dedi: Düzenli askeri teçhizattan yoksun olan İranlı güçler aynı zamanda savaş tecrübesine de yabancıydı. Tüm bu nedenlerden dolayı düşman ortamdan yararlanıp topraklarımıza girmeyi başardı, ancak İmam Humeyni’nin yerinde verdiği uyarılar ve buyruklarının doğrultusunda bir mucizeye şahit olduk ve Ordu, Devrim Muhafızları ve Seferberlik güçleri sahaya inip güçlü yanları olan inançları ve azimleriyle kutsal direnişi yönetmeyi başardılar.

İnkılap Rehberi “Nur yolcuları” projesinin yetkililerini bu etkinliği ziyaretçileri tarafından unutulmayacak şekilde planlamaya tavsiye ederek, “Bu konuda sürekli yapılan kültürel ürünler, ülkeyi düşmanın kültürel komploları karşısında koruyacaktır. Kültürde de ekonomi gibi ihracata sahip olmazsak ithalat yapmak zorunda kalacağız ve bunun sonucu da iç ürünlerin dik durmayı başaramamasıdır” değerlendirmesini yaptı.

İmam Hamanei, düşmanın kültürel planlarının onların güvenlik ve hatta askeri alanlardaki tehditlerinden daha tehlikeli olduğunun altını çizerek, “Düşmanın askeri girişimi milleti daha da güçlendirip birlik kurmalarını sağlıyor, ancak kültürel hamleler buna ters, iradeleri ortadan kaldırarak, genç nesilleri zayıflatıyor” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.