Dünya Müslümanları Rehberi, “Bizim ülkede seçimler, milli diriliş gibidir. Halkımız seçime katılarak düşmana karşı gövde gösterisi yapıyor” dedi.
İran’ın İsfahan eyaletine bağlı Necefabad ilçesinde konuşan Rehber Ayetullah Hamanei, yetkilileri ve halkı düşmanın kutuplaştırma politikasına karşı uyanık olmalarını istedi.
İran’ın onuruyla onur duyan herkesin Cuma günü yapılacak seçimlere katılmasını isteyen İmam Ayetullah Hamanei, “Dünya 26 Şubat’ta İran halkının nasıl seve seve seçim sandıklarına gidip oy kullanacağını görecektir” diye ifade etti.
Seçimin asıl öneminin sadece oy kullanmak olmadığını, ondan daha çok İran halkının düşmana göğüs germesi ve yaptırım ve baskılara boyun eğmediğinin göstergesi olduğunu söyleyen İmam Hamanei, “Milli güç ve iradeyi dünyaya göstermekle kötü niyetlerin karşısına geçilecek” diye konuştu.
Düşmanın geçen 37 yıl boyunca yürüttüğü komplolara değinen İmam Hamanei, “İran’da yapılan seçimlerin yalan olmasını söylemek, halkın seçimlere katılmasını düşürmek ve seçim sonuçlarının önceden belirlendiğini öne sürüp seçimlere katılmamaya tavsiye etmek bu komplolardan birkaçı gibiydi ve Amerika yetkilileri de bazen açıkça bunu dile getiriyordu” diye açıkladı.
Amerika’nın açıkça konuştuğu takdirde ters sonuç alacağını anladığı için bu seçimlerde onların sustuğunu, ancak Amerika kuklalarının yeni yöntem kullandığını kaydeden İmam Ayetullah Hamanei, “İran halkının düşmanları yalan kutuplaştırmalara başvurarak halk arasında ikilem yaratmaya çalışıyor” diye belirtti.
Seçimlerin doğasının ülkede halkın kutuplaşmaması ve düşmanlıkların körüklenmemesi olduğunu dile getiren Rehber Hamanei, “Kutuplaştırmaya çalışan asıl kaynak, yurtdışındadır ancak bazen yurtiçinde de böyle çabalamalara tanık oluyoruz” açıklamasında bulundu.
İran halkının dindar, ilkelere bağlı, aldatılmayan, sulta sistemine karşı direnen, milli bağımsızlığı koruyan, ülke kalkınmasını yürekten isteyen, genç yeteneklerin bilimsel çalışmalarına inanan, halkın dertlerinden anlayan ve sorunlarını gidermeye kararlı bir parlamento istediğinin altını çizen İmam Hamanei, “İran halkı böyle bir meclisin oluşmasından yanadır ve şahıslarla ilgilenmiyor” şeklinde konuştu.
Amerika’nın nükleer anlaşmanın yürürlüğe girdiğinden beri yürüttüğü çalışmalara işaret eden İmam Ayetullah Hamanei, “Amerika nükleer anlaşmadan beri İran ve bölge için planlar yapmış, çünkü onlar bölgede hangi ülkenin Amerika’nın karşısında direndiğini iyi biliyor” açıklamasını yaptı.
Bazı şahısların bilmeden Amerika’nın nüfuz planlarıyla uyum sağladığını bildiren İmam Hamanei, “Geçen yıllarda İslami Şura Meclisi’nin bir açık oturumunda konuşan bir milletvekili, devletimizi yalan söylemekle suçladı veya nükleer müzakereleri yürüten heyetimiz çetin müzakereler yürütürken, bazı milletvekilleri karşı tarafımıza onay verir gibi bir tasarı Meclise sundu. Ancak Sayın Cumhurbaşkanı, bu tasarıyı düşmanın istedikleriyle örtüşdüğü için eleştirdi” diye hitap etti.
Yetkilileri düşmanın ortaya çıkardğı ılımlı ve aşırıcı kelimeleri kullanmamaya davet eden İmam Hamanei, “İslam İnkılabı’nın zafere ulaştığı günden beri bizi istemeyenler bu kelimeleri kullanmaya başladı. Onlara göre İslam İnkılabı ve İmam Humeyni’nin ilkelerine inananlar aşırıcı, yabancılara karşı daha uzlaşıcı olanlar ise ılımlıdır” vurgulamasında bulundu.
Amerika’nın İran’da ılımlı olmadığını itiraf etmesini kaydeden İmam Hamanei, İran halkının ezici çoğunluğunun İslam İnıkabı’nı desteklediğini dile getirdi.
İmam Hamanei’den önce konuşma yapan Necefabad Cuma Namazı Hatibi Hüccetülislam Hasanati, Necefabad halkının İslam İnkılabı ve Kutsal Savunma (İran-Irak Savaşı) döneminde 2500’den fazla şehit verdiğini söyleyerek, halkın sonuna kadar İmam Humeyni ve İmam Hamanei’ye verdiği sözü tutacaklarını belirtti.
