İmam Ali Hamaney, Hükumetin petrol gelirine olan bağımlılığa son verilmesini istedi

  • 07 Ocak 2015
  • 859 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney, Hükumetin petrol gelirine olan bağımlılığa son verilmesini istedi

İmam Ali Hamaney, bugün sabah Kum Şehri’nden ziyaretine gelen binlerce seveni için yaptıkları konuşmada, Hz. Muhammed (s.a.v) ve Hz. İmam Sadık (a.s)’ın kutlu doğum günlerini tebrik ederek, İran’ın petrol gelirlerine olan bağımlılığına son verilmesini istediler.

İmam Ali Hamaney, “Yetkililere ve Hükumete yardım etmek ve işbirliği yapmak hepimizin görevidir, hükunmet de şunu iyi bilmelidir ki, kendisini görevlerini en iyi şekilde yapmasına olanak sağlayabilecek tek şey halka ve ülke içi güçlere inanmaktır”diye konuştular.

Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi İmam Ali Hamaney sözlerinin devamında ise, “Evet, yaptırım ve ambargolar ülke için zorluk ve problemlere sebep olmuştur, ama eğer düşman bu ambargoları kaldırmak için bu veya şu gibi asıl tutku ve hedeflerimizden, mesela İslam, bağımsızlık ve kalkınma gibi hedeflerimizden vazgeçmemiz koşulunu öne sürüyorsa, hiçbir şerefli yetkili bunu kabul etmeyecektir” diye eklediler.

İmam Ali Hamaney, hükumetin petrol gelirlerine olan bağımlılığı yok etmesini isteyerek, “Ülke ve hükumet yetkilileri yabancı güçlerin eline göz dikmemeli ve bunu bilsinler ki hatta bir adım geri adım atmaları bile düşmanın öne doğru ilerlemesi ve yürümesi ile sonuçlanacaktır” söylediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.