İmam Ali Hamaney: İlim havzaları İslami düzenin ayrılmaz parçasıdır

  • 02 Ekim 2016
  • 1.059 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: İlim havzaları İslami düzenin ayrılmaz parçasıdır

İnkılap Rehberi İmam Ali Hamanei, İlim Havzaları Yüksek Konseyi üyelerine hitap ettiği görüşmede, ilim havzalarını İslami düzenin ayrılmaz parçası olarak niteledi.

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Ali Hamanei, bugün öğleden önce İlim Havzaları Yüksek Konseyi üyelerini kabul etti.

Bu görüşmede, ilim havzalarını İslami düzenin ayrılmaz parçası olarak niteleyen İnkılap Rehberi, İslami düzenin düşünceli, bilgili ve gündemden haberdar olan ilim havzalarına ihtiyaç duyduğunu belirterek, amaçlara ulaşmak için öngörülen uzun vadeli planlarda gelişme programlarını hazırlamanın ilim havzaları için gerekli olduğunu söyledi.

Bilimsel alanlarda ilim havzaları programlarının İslami düzenin ilkeleri çerçevesinde olması gerektiğine vurgu yapan İnkılap Rehberi, “İlim havzaları islami hükümlerin destekçisidir. İslami hükümlerin iyi bir şekilde uygulandığı zaman ilim havzaları destek vermeli, hükümlerin yanlış olduğu zaman da uyarıda bulunmalıdır” dedi.

İmam Ali Hamanei, uzun vadeli programların ilim havzaları için gerekli olduğunu kaydederek, “Bu programlarda amaçlar tamamen açık ve ulaşılabilir ve belli bir zamanlama çerçevesinde olmasının yanı sıra nicelik açısından da incelenebilir ve esnek olmalıdır” diye konuştu.

İnkılap Rehberi İmam Ali Hamanei, sözlerinin bir bölümünde de İlim Havzaları Yüksek Konseyi üyelerine çok önemli tavsiyelerde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.