İmam Ali Hamaney: Mümin ve Devrimci gençleri sevip destekliyorum

  • 03 Ocak 2017
  • 1.283 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Mümin ve Devrimci gençleri sevip destekliyorum

Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney, Şerif Teknik Üniversitesinde bir gurup hoca ve bilimsel yarışmalarda madalya kazanan gençleri kabulünde mümin ve devrimci gençleri sevip, desteklediğini bildirdi.

İmam Ali Hameney, ülkede Salih, iyi ve uzman gençlerin olmasından dolayı tanrıya şükür ettiğini ve bu gençlerin de yüksel kapasiteleri ve yeteneklerinden dolayı Allah’a şükür etmeleri gerektiğini söyledi.

Ülke genelinde bilimin yayılması ve bunun fiili sonuçlarının görülmesine değinerek, ülkedeki bilimsel hareket ve çabanın yavaşlamaması veya durmaması gerektiğini bunun tersine hızlanması gerektiğini söyledi.

Kazanılan bilimsel madalyaların manevi değerinin maddi değerinden daha fazla olduğunu ifade eden Seyyid İmam Ali Hamaney, dini ve devrimci taahhüdün bilimsel çalışmanın yanında önemli olduğunu belirtti.

Seyyid İmam Ali Hamaney, ‘’Bilimsel gelişme tek başına bir ülke ve millete saadet getirmez, bilimsel hareket maneviyat ve devrimci ilkelerle birleştiğinde ülke sorunlarının çözümü ve bölge ve dünya’ya örnek olmak için zemin hazırlayacaktır’’ dedi.

Batı dünyasındaki maddi ilerlemeye rağmen düşünsel, ahlakı ve fiili sapkınlıkları, aile temelinin sarsılması, şiddettin artması, ahlaksızlık ve intiharların artmasına değinen Seyyid İmam Ali Hamaney bunların sebebinin maneviyat ve ilahi ilkelerin olmaması olduğunu söyledi.

ABD toplumundaki şiddet olaylarındaki artışa dikkat çeken İmam Ali Hameney, ‘’Silahların çokluğu ve insan öldürmek ABD’de ciddi bir sorun oluşturmaktadır. Bunun çözüm yolu halkın silah kullanımının durdurulmasıdır fakat silah firmalarının sultasından dolayı ABD yönetimi silah yasaklamaya cesaret edememektedir’’ dedi.

Ülke gelişmesinde önemli nedenin ‘’Sebat ile Din ve Devrim’’ yolunda durmak olduğunu ifade eden Seyyid İmam Ali Hamaney, ‘’İslam Devriminin zaferi ve ya 8 yıllık kutsal savaşta başarı ve İslami düzen aleyhindeki baskılar karşısında direniş gibi büyük olaylar sebat eden insanlardan dolayıydı ve bunlar din ve devrim yolunda yollarından sapmadılar ‘’ dedi.

Seyyid İmam Ali Hamaney, sahalarda olmanın başarı ve ilerlemenin diğer başarı sebebi olarak sayarak, yeni neslin devrimin ilk neslinden daha güçlü, akıllı ve daha bilgili olduğunu ve ülkedeki öğrenci hareketinin İnkılap’ın değerleri yönünde cihatçı bir özelliğe sahip olduğunu vurguladı.

Seyyid İmam Ali Hamaney, üniversite yetkililerinden kadın öğrencilerin bilimsel alandaki görevleri yanı sıra aile içindeki sorumluluklarını da yerine getirmeleri yönde uygun bir zemin hazırlamalarını talep etti.

Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney direniş ekonomisinin dünyada tecrübe edilmiş bir düşünce olduğunu ve bunu ülkelerin hedeflerine bağlı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.