İmam Ali Hamaney: Ortak mücadele şartıyla 25 sene içerisinde Siyonist rejim diye bir şey kalmayacaktır

  • 15 Aralık 2016
  • 1.015 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Ortak mücadele şartıyla 25 sene içerisinde Siyonist rejim diye bir şey kalmayacaktır

Seyyid İmam Ali Hamaney, “Ortak ve kapsamlı bir şekilde Siyonistlere karşı mücadele şartıyla gelecek 25 sene içerisinde Siyonist rejim diye bir şey kalmayacaktır” dedi.

Seyyid İmam Ali Hamaney, bugün öğlen saatlerinde Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bölgedeki sorunların büyük şeytan ve mustekbir Amerika’dan kaynaklandığını belirten İmam Ali Hamanei, küçük şeytanların da bölgde kriz çıkarmak için müdahalelerde bulunduğuna daikkat çekerek, “Onların bütün hedefi dünya kamuoyunda Filistin meselesinin devre dışı bırakılıp unutulmasıdır” dedi.

Seyyid İmam Ali Hamaney, “İran İslam Cumhuriyeti, bölgedeki bazı sorunların üzerine yoğunlaştığına rağmen yine de her zaman Filistin’in İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu apaçık şekilde ilan edip bu bağlamdaki görevlerini de yerine getirmektedir” beyanında bulundu.

Dünya kamuoyunda Filistin meselesinin unutulmaması için “Filistinli gruplar, düşünürler ve Arap yazarlar”ın görevlerine işaret eden İmam Ali Hamaney, İslam dünyasında Filistin konusuna ilişkin diyalog ve düşünce ortamı oluşturmak için oldukça çaba sarfedilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Amerika ve bölgedeki yandaşlarının farklı olaylara yol açmakla mezhep konusunu mevcut krizlerle ilişkilendirmeye çalıştıklarını kaydeden İslam İnkılabı Rehberi, “Bu propagandaların aksine Halep ve Musul’un Sünni halkı, cinayetkar tekfirciler tarafından katliam ediliyor. Dolayısıyla da söz konusu krizlerin Şii ve Sünni ile hiçbir ilgisi yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

Seyyid İmam Ali Hamaney, “Bölgenin en önemli konularından biri DEAŞ, Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerine karşı kapsamlı mücadele gerekliliğidir. Zira ki başka taktirde tekficilerin sürekli krizlere yol açmaları nedeniyle Filistin meselesi gündemden çıkabilir” ifadelerini kullandı.

Tekfircilerin Filistin’e nüfuz etmesine karşı mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Seyyid İmam Ali Hamaney, “Bu grupların amacı fitne çıkarmaktır. Onlara uyanıklı bir şekilde ciddiyetle karşı çıkılmalıdır” dedi.

Filisin’in genç bir nüfusa sahip olduğuna da dikkat Seyyid İmam Ali Hamaney, Batı Şeria’nın önemine de işaret ederek, “Bundan önce de söylediğimiz gibi Filistin başta olmak üzere bütün müslümanların ortak ve kapsamlı bir şekilde Siyonistlere karşı mücadele etmesi şartıyla gelecek 25 sene içerisinde Siyonist rejim diye bir şey kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.