İmam Ali Hamaney, Yunanistan Başbakanı’nı Kabul Etti

  • 08 Şubat 2016
  • 909 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney, Yunanistan Başbakanı’nı Kabul Etti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Dünya Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei ile görüştü.

Tahran’a giden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın bugün (8 Şubat 2016 Pazartesi günü) İmam Ayetullah Hamanei ile görüştüğü belirtildi.

İnkılap Rehberi bu görüşmede, parlak bir geçmişe sahip olan İran ve Yunan kültürüne değinerek, “Bu ziyaret, iki ülke arasında uzun vadeli işbirliği için iyi bir başlangıç noktası olabilir” dedi.

İmam Ayetullah Hamanei, Avrupa’nın çelişikili politikasına yönelik Yunanistan Başbakanı’nın yaklaşımına işaret ederek, “Avrupa’yı bu hususta eleştirebiliriz; Neden geçmişe rağmen Avrupa’nın ABD karşısında bağımsız bir iradesi yoktur. Avrupa, bu zayıf yönünü gidermesi gerekiyor” diye ekledi.

Suriye krizine de değinen İnkılap Rehberi, “Terörizm bulaşıcı ve çok tehlikeli bir hastalıktır. Eğer kararlılıkla terörizmle mücadele edilirse engellenebilir, lakin bazıları dolaylı veya doğrudan terör akımlarına destek veriyor” beyanında bulundu.

İnkılap Rehberi, İran ve Yunanistan siyasetinin ortak yönlerine değinerek, “Siz ve devletinizin bağımsız bir tavrı vardır. Ekonomik sorunlarınızın giderilmesini ve bu ziyaretin ortak menfaatler doğrultusunda iki ülke arasınaki ilişkilerin geliştirilmesine zemin hazırlamsını temenni ederim” şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’nin de bulunduğu bu görüşmede, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, “Siz, ülküleri ve bağımsızlıklarını savunmak doğrultusunda tarihte etkin rol oynayan büyük ve onurlu bir halkın rehberisiniz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.