İmam Ali Hamaney: Zorbalara direnen herkesi destekliyoruz

  • 25 Kasım 2015
  • 832 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney: Zorbalara direnen herkesi destekliyoruz

Dünya Mustazafları Rehberi, İran İslam Cumhuriyeti’nin dünyanın her neresinde olursa olsun sultacılara ve zorbalara karşı direnen herkesi desteklediğini söyledi.

İRİB’in haberine göre, İslam inkılabı rehberi, dün  Tahran’da Bolivya cumhurbaşkanı Evo Morales’i kabulünde, Bolivya halkının ve diğer Latin Amerika ülkelerinin emperyalizm cephesinin zorbalığına karşı  direnişin takdire şayan olduğunu bildirirken, Amerika’nın  dünyada ve Latin Amerika bölgesindeki  tehlikeli siyasetlerinin gençlerin hüviyetinin değiştirilmesi  amacı taşıdığını söyledi.

İmam Hamaney, İran’ın, rahmetli İmam Humeyni’nin  bağımsız ve halkın desteğindeki hareketiyle, dünyada Amerika’nın sultasından çıkan ilk ülke olduğunu belirterek, İran’ın aynı zamanda  (İslam inkılabının olduğu yıllarda bilinen) Doğu ve Batı imparatorluğuna karşı ve onların askeri, güvenlik ve iktisadi  olmak üzere  her türlü baskılarına karşı direndiğini belirterek, bundan dolayı İran İslam Cumhuriyeti’nin dünyanın her neresinde olursa olsun  sultacılara ve zorbalara karşı direnen herkesi desteklediğini söyledi.

İslam inkılâbı rehberi, Bolivya’nın çok fazla  imkân ve yeteneklere sahip olduğuna temasla;  bu imkan ve yeteneklerin ve de iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülke halkının hizmetinde olması ve de zorbalara karşı direnmede istifade edilmesinin altını çizdi.

İmam Ayetullah Hamanei, Amerikalıların gençlerin düşüncelerini Amerikan düşüncesine dönüştürmeye çalıştığını, öyle bir durumda Amerika’nın her hangi bir askeri darbe yapmadan ve diğer zor girişimlere başvurmaksızın  ülkeler üzerinde sulta kuracağını söyleyerek; ”yerli kimliğin güçlendirilmesi ve  gençlere değerleri anlatma ve tanıtmanın,  Amerika’nın söz konusu siyasetlerine karşı yapılacak işlerden olduğunu’  söyledi.

Söz konusu kabulde Bolivya cumhurbaşkanı Morales de,  Bolivya halkının İslam inkılabı rehberini,  bir baba ve özellikle de Latin Amerika’da devrimler başta olmak üzere bütün devrimlerin yol göstericisi olarak bildiklerini ve İslam inkılabı rehberinin ümit ve ilham verici değerli konuşmalarından  çok feyiz ve dersler aldığını söyledi.

Morales, Amerika’nın müdahalelerini  sorun çıkartıcı olarak nitelerken, Bolivya’nın bağımsız bir ülke olduğunu ve İran’la ilişkileri geliştirmek için kimseden izin  almadığını ve Amerika’ya haraç vermediğini ve vermeyeceğini de söyledi.

Bolivya cumhurbaşkanı, İran’ın izlediği siyasetlerle her zaman gurur duyduklarını  belirterek, İran’ın bu yolda güvenli bir şekilde yürümesini temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.