İmam Ali Hamaney’in beyanatı, dış basında geniş yankı buldu

  • 19 Şubat 2015
  • 1.444 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney’in beyanatı, dış basında geniş yankı buldu

Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamanei’nin ABD’nin tehditleri ve AB’nin yeni yaptırımlarıyla ilgili dünkü açıklamaları, dünya basınında geniş yankı buldu.
Dünya ve bölge basını, İmam Ali Hamanei’nin Batı’yı yaptırımla tehdit ettiğini aktardı.
Reuters haber ajansı, Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamanei’nin sözlerine yer vererek, Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamanei’nin Çarşamba günü yaptığı açıklamada, nükleer programı yüzünden küresel yaptırıma rağmen İran’ın direneceğine vurgu yaptığını, İran’ın uluslararası baskılara doğalgaz ihracatını düşürmekle karşılık verebileceğini ifade ettiğini duyurdu.
Reuters, Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamanei’nin, İran halkının da Batı’ya yaptırım uygulayabileceğini belirttiğini yansıttı.
Ekonomi odaklı haber ajansı Bloomberg de, Ayetullah İmam Ali Hamenei’nin Batı’yı petrolsatışını durdurmakla tehdit ettiğini yazdı.
Bloomberg, Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamanei, İran’a yönelik uluslararası yaptırımların devam etmesi halinde, bu ülkenin de, petrol ve doğalgaz akışını ihracatını durduracağı uyarısında bulunduğunu ekledi.
Lübnan’da yayınlanan Star Dayly Gazetesi de, Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamanei’nin ABD ve Batı’nın yaptırımlarına karşı koyma zaruretiyle ilgili önemli sözlerine işaretle, Ayetullah Hamanei’nin Batı’yı uyardığını yazdı.
Aynı Gazete, İslam İnkılabı Rehberi’nin Tebriz halkıyla yaptığı görüşmedeki konuşmasının bazı bölümlerine yer verdi.
Siyonist rejim basını da, Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamanei’nin Batı’yı doğalgaz yaptırımıyla tehdit ettiğini kaydetti.
Petrol ve doğalgaz odaklı Amerikan Plats enformasyon sitesi de, Ayetullah Seyyid İmam Ali Hamanei’nin gerekirse, doğalgaz yaptırımı uygulayacaklarına ilişkin sözlerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.