İmam Ali Hamaney’in Uyarıları, Amerika’nın Tüm Çabalarını Boşa Çıkardı

  • 06 Kasım 2015
  • 914 kez görüntülendi.
İmam Ali Hamaney’in Uyarıları, Amerika’nın Tüm Çabalarını Boşa Çıkardı
4 Kasım ‘‘Emperyalizmle mücadele günü’’nün, İran’ın tüm şehirlerinde geniş halk kitlelerinin katılımıyla kutlanması, Amerikan basınında büyük ilgiyle takip edildi.
Amerikan basını, İran İnkılâp Rehberi’nin ABD’li siyasetçilerin düşmanca tutumları hakkındaki son uyarıları sayesinde, Amerika’nın İran’a nüfuz etme yollarının kapandığına ve İranlıların bir kez daha Amerika’nın büyük şeytan olduğunu hatırladıklarına yer verdi.

AP’’ haber ajansı ‘İran nükleer mutabakata rağmen, ABD ile olan düşmanlığını korudu’’ başlığıyla çıkardığı yazısında, bu konuyu inceledi.

Amerikan haber ajansı şunlara yer verdi: İran 1979 yılında casusluk faaliyetleri yürüten ABD elçiliğinin üniversite gençliği tarafından işgal edilmesinin yıldönümünü, büyük bir coşkuyla kutladı. Görünüşe bakılırsa İran’ın Amerika Birleşik Devletleri hakkındaki tutumu hiç de değişmişe benzemiyor.

Amerikan ‘‘Yahoo’’ haber sitesi, aynı habere yer vererek ve İran’ın Amerika’ya güvenmediğini iddia ederek şunlara değindi: Amerikan vatandaşlarının tutuklanması, tutuklu mahkûmların soğuk savaş dönemindeki gibi takas edilmesi, batılıların nüfuz etme kaygısı, Chicken Restaurant’ ın kapatılması, tüm bunlar İranla 5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer mutabakata rağmen, İran’ın hala ABD’ye güvenmediğinin göstergesidir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.