İmam Hamanei: Asya ülkeleri daha fazla işbirliği yapmalı

  • 14 Mayıs 2018
  • 1.085 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Asya ülkeleri daha fazla işbirliği yapmalı

İslam inkılabı rehberi İmam Seyid Ali Hamenei Asya ülkelerinin karşılıklı olarak birbirleri ile daha fazla çalışmaları ve işbirliği yapmaları gerektiğini belirterek, “zira bu işbirliği onların güçlenmesine sebep olacaktır” dedi.

İmam Hamenei  bugün Sri Lanka cumhurbaşkanı  Maithripala Sirisena ile görüşmede iki ülke ve de  Hint yarımadası ülkeleri ile arasında tarihi ve kültürel ilişkilere işaretle, iki ülke arasında mevcut ticari ilişkilerin mevcut kapasiteden çok daha az olduğunu belirtti.
İmam Hamenei İran’ın bilimsel, teknik ve araştırma ilerlemelerinin ikili ilişkilerin gelişmesi için uygun ortam olduğuna değinerek, “İran İslam cumhuriyetinin Sri Lanka hükümeti ile dostluk ve işbirliği ilişkilerini güçlendirmeye hazır olduğunu, bu bağlamda bugün iki ülke arasında imzalanan prensip anlaşmaların ciddi bir şekilde takip edilmesi gerektiğini” söyledi.
Görüşmede Sri Lanka cumhurbaşkanı Maithripala Sirisena da hükümeti ve halkının sıcak selamlarını İslam inkılabı rehberine ileterek, İran’ın teknik, bilim ve üniversite çalışmalarında en ilerlemiş ülkelerden olduğuna işaretle, iki ülke arasındaki işbirliği sayesinde ülkesinin İran’ın bilimsel ilerlemelerinden yararlanmasını umut etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.