İmam Hamanei: Ehl-i Beyte Gerçek Hizmet Toplumu Yüceltir ve Sorunları Giderir

  • 19 Mart 2017
  • 1.469 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Ehl-i Beyte Gerçek Hizmet Toplumu Yüceltir ve Sorunları Giderir

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei, Ehl-i Beyt’e gerçekten yapılan hizmetin toplumu yücelttiğini ve sorunların giderdiğini bildirdi.

Hz. Fatima (S.A) doğum günün dolayısıyla bazı Ehl-i Beyt meddahlarını kabul eden İmam Hamenei, Hz. Fatima’nın gerçek bir Müslüman örneği olduğunu belirterek, Ehl-i Beyt şairlerinin günün gereksinimleri görevleri doğrultusunda Ehl-i Beyt’in yol ve davranışlarını toplumda yaymaya çalışmaları gerektiğini bildirdi.
Hz Farima’nın manevi ve ilahi makamının insanoğlunun algısı dışında olduğunu ifade ederek, ‘’Peygamber’in vefatı sonrası zor ve çetin günlerde Sahabelerin çoğu bile Emirülmüminin Ali (AS) hakkını savunmazlarken Hz. Fatima, Camide Hakkı savunan hutbesini okudu’’ dedi.
İmam Hamenei, ‘’Hz. Fatima’nın vilayeti gerçek bir lider olarak savunması başka hiçbir fedakarlıkla kıyaslanamaz’’ dedi.
İmam Hamenei, Hz. Fatima’yı gerçek bir İslam Kadını ve daha üst seviyede İslami Kadın adlandırarak kendilerinin bir lider düzeyinde olduklarını söyledi.
Hz Fatima’nın önemli hasletlerinden birinin Anne, Eş ve Ek kadını olduğunu ifade eden İmam Hamenei, ‘’Bazıları batı propagandalarına kanarak En Kadınlığını küçümsüyorlar hal bu ki Ev Kadını olmak insan eğitmektir’’ dedi.
Bazı konuların kadın hakları altında esasen kadınların zayıflatılması için kullanıldığını ifade eden İmam Hamenei, ‘’Batı dünyasında Kadını bir meta olarak göstermek insanlığı yok etmek için Siyonistlerin bir komplosudur fakat bazen maalesef ülkede ve hatta bazı İslami çevrelerde kadınlara bazı beklentiler ve sorumluluklar yükleniyor ve bunlar kadınları küçümsüyorlar’’ dedi.
Kadın ve Erkek arasında benzerlikler ve farklılıklar olduğunu ifade eden İmam Hamenei, ‘’Kadın ve erkek liderlik gücü, manevi yükselme, insanlığı hidayet cihetlerinden farklı değiller fakat hayattın idaresindeki sorumluluklar konusunda farklılar ve bunlar için en iyi örnek Hz Fatima’dır’’ dedi.
Batıda cinsel eşitlik ve adalet gibi kavramların yayılmaya çalışıldığını ifade eden İmam Hamenei, ‘’Asalet Allah vergisi kapasiteleri tanımak ve onları geliştirmektir. Cinsel eşitlik kavramını ortaya atanlar bunun yarattığı olumsuz sonuçlardan pişmanlık duymaktalar ve umarın ülkede bunu ortaya atanların maksadı batılı yanlış kavram değildir’’ dedi.
İmam Hamenei Meddah’lığı özel bir sanat dalı olarak nitelendirerek meddahlığın diğer dallarla karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.