İmam Hamanei: Hizbullah ve onun gençleri bir güneş gibi parlıyorlar

  • 22 Nisan 2016
  • 909 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Hizbullah ve onun gençleri bir güneş gibi parlıyorlar

İran İslami Öğrenci Derneklerinin temsilcileri İmam Hamenei ile görüştüler.

İmam Hamenei temsilcilere tavsiyelerde bulunup manevi üç ayların gelmesine değinerek; bu üç ay, maneviyatın ilkbaharıdır ve sizlerde hayatınızın ilkbaharını yaşıyorsunuz. Allah’ı zikretmek, dualar okumak, Kuran tilavete etmek, namazlarınız ilk vaktinde kılıp, günahlardan uzak olup, iyi ahlaka sahip olmakla kendinizde maneviyatı yükseltin.

İmam Hamenei; müstekbir güçlerin İran’a karşı çıkmasının nedeni, hiçbir güce bağlı olmadan, nükleer gibi çok hassas bir konuda İran’ın başarı elde ettiğine değinerek şöyle devam etti: Onlara, yüz verirsek yarın biyo-teknoloji nano-teknoloji ve başka ilmi konularda da oyun çıkarıp bize engel oluşturacaklar.

İmam Hamenei, Hizbullah’ın bazı bölge ülkeleri tarafından terörist ilan edilmesini işaret ederek davam etti: Lübnan Hizbullah’ın aleyhine ne kadar propaganda ve pratik işler yaptılar ama şimdi Hizbullah kendi yüce vücudunu İslam dünyasında göstermektedir. Tutalım fesatçı, başkalarına bağlı içi boş ve çürümüş bir devlet petrol parası ve dolarları gücüne dayanarak, falanca bildirgede Hizbullah’ı suçluyor. Cehenneme! Ne önemi var bunun? Hizbullah ve onun gençleri bir güneş gibi parlıyorlar ve İslam dünyasının övüncüdürler.

İmam Hamenei, Amerika’ya karşı kültürel savaşta, gençlerin ne kadar önemli bir role sahip olduklarının altını çizerek: Gençler konusunda İslam Cumhuriyetiyle Amerika ve Siyonistler arasında geniş kapsamlı yumuşak bir savaş yaşanıyor. Bizim beğendiğimiz gençlerle düşmanın beğendiği genç farklıdır. Amerikalılar bizim gençlerin; cesaretsiz, motivasyonsuz, ümitsiz, hareketsiz ve fikri ve fiziksel gücü olmayan bir kişi olmasını istiyorlar. Bizim gençlerimizi düşmanlara hoş görülü kendi komutanları ve cephelerine kötü bir bakışla bakmalarını arzu ediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.