İmam Hamanei: Hükümetlerin Değişmesiyle Düşman Değişmez

  • 07 Mayıs 2017
  • 1.525 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Hükümetlerin Değişmesiyle Düşman Değişmez

“Öğretmenler Haftası” nedeniyle İran’ın bazı öğretmenleriyle eğitimcilik alanında aktif olan yetkililer, İnkılap Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei tarafından kabul edildi.

“Öğretmenler Haftası” nedeniyle İran’ın bazı öğretmenleriyle eğitimcilik alanında aktif olan yetkililer, İnkılap Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei tarafından kabul edildi.

İnkılap rehberi bu samimi görüşmede, “İran İslam Cumhuriyeti, UNESCO’nun 2030 senedini kabul etmiyor. Böyle senetler bizi teslim edip geri adım atmaya zorlayamaz. Küresel güçlerin etkisi altında olan bu sözde uluslararası kuruluş, hangi nedenlerden dolayı farklı kültürlere sahip milletler üzerinde söz hakkı buluyor. Böylesi senetlerle belgelerin imzalanmasıyla uygulanmasına katiyen karşıyız. Kültürel İnkılap Yüksek Konseyi bu konuda daha dikkatli davranmalıydı” beyanatında bulundu.

Milletin ülkenin tüm yönetim alanlarına aktif katılması suretinde düşmanın bir halt yapamayacağını belirten Ayetullah Hamanei, sözlerini şöyle sürdürdü: Tehlikelerin karşısında oluşan bu mesuniyet ile onurun devam etmesini istiyorsanız seçimlere katılmanız lazım. İslam Cumhuriyeti’nin dünyada sahip olduğu gücünün devamını sağlamak istiyorsanız seçimlere katılmalısınız.

İnkılap Rehberi ayrıca, “Kime oy vermemiz hiçbir önem taşımıyor. Önemli olan herkesin sahneye gelip oy kullanmasıdır. Yani İslam ve İslam Cumhuriyeti düzeninin desteklendiği ispatlanmalıdır. Bu büyük azim ve irade karşısında düşman hiçbir halt edemez” şeklinde konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi, İran’ın düşmanlarının gözünde bile büyük bir azamete sahip olduğunun altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu: Bu Azamet ve büyüklük, halkın tüm alanda hazır bulunmasından kaynaklanıyor. Ben açık şekilde halk diyorum çünkü daha sonra söylediklerimi değiştirerek kimseye dayatılmasını istemiyorum. Hükümetler burada etkisizdir.

Ayetullah Hamanei konuşmalarının bir diğer kısmında ise, “Düşman her zaman düşmandır ve hükümetlerin yükselip düşmesiyle de değişmiyor. Düşman istediği zaman zehrini dökmeye çalışır ve bunun için de politik tavırlara bakmaz, fakat onu engelleyen tek şey halktan korkmasıdır. Zira 80 milyon nüfuslu bir ülkenin onun karşısında durmasından korkuyor” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.