İmam Hamanei: Irak’ta ve Lübnan’da Temel Öncelik Güvensizliği Ortadan Kaldırmaktır

  • 31 Ekim 2019
  • 860 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Irak’ta ve Lübnan’da Temel Öncelik Güvensizliği Ortadan Kaldırmaktır

 Tahran’daki Hatemül Enbiya Hava Savunma Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet törenine katılan İmam Hamanei, yaptığı konuşmada; bir süredir hükümet karşıtı protestolara sahne olan Irak ve Lübnan’da yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İmam Hamanei, güvensizlik yaratmayı bir ülkeye yapılabilecek en kötü düşmanlık olarak nitelendirip; “Düşmanların bir ülkeye yapabileceği en büyük hasar, bu ülkeyi güvenlikten mahrum etmektir. Dünyada herkesten çok ABD ve Batı istihbarat servisleri geride kalan ülklerin parasıyla bölgede kargaşa yaratıyor. Bu bir millet karşı yapılacak en kötü düşmanlıktır” ifadelerinde bulundu.

İnkılab Lideri, Irak ve Lübnan’da güvensizliği ortadan kaldırmanın öncelikte olduğunu vurgulayarak, “Bu ülkelerin halklarının talepleri var. Tabi bu taleplerinde haklılardır. Ancak onların taleplerinin ülkelerindeki yasal yapılar çerçevesinde gerçekleçebileceğini bilmeleri gerekiyor. Bir ülkede yasal bir yapı bozulduğunda, hiçbir şey yapılamaz. Bir ülkede bir boşluk olduğunda, olumlu bir şey yapılamaz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.