İmam Hamanei, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’i kabul etti

  • 12 Nisan 2016
  • 1.006 kez görüntülendi.
İmam Hamanei, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’i kabul etti

Dünya Müslümanları ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei dün akşam Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’i kabul ettiler.

İmam Seyyid Ali Hamanei bu akşam İran’da bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’i kabul ettikleri görüşmede, “Amerika, IŞİD ile mücadelede sadık değildir” dediler.

İmam Hamanei ayrıca İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de hazır bulunduğu görüşmede, İran ve Kazakistan arasında syasi, ekonomik ve terör ile mücadele konusundaki işbirliğinin artması gerektiğini belirterek, “Bazı güçler özellikle de Amerika, IŞİD ve terör ile mücadelede sadık ve ciddi değiller ama İslami ülkeler sadıkça işbirliği ile böylesi tehditleri İslam dünyasından bertaraf edebilirler” dedi.

İmam Hamanei görüşmenin bir diğer kısmında ise İran ve Kazakistan arasındaki işbirliğine vurguda bulunarak, “Ortak din, tarih, kültür ve var olan potansiyellere rağmen, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler çok az seviyededir ve biz ticari, siyasi ve transit alanlarındaki işbirliğinin artırılması taraftarıyız” diye konuştu.

Görüşmede Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ise İran’ın büyük, güçlü ve güvenilir bir komşu olduğunu belirtti ve “iki ülke ilişkilerin gelştirilmesi konusunda büyük potansiyele sahip ve biz de bu ziyaret boyunca bu konuda önemli anlaşmalara imza attık” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.