İmam Hamanei: Kudüs Günü; küresel sultacılarla mücadele günüdür

  • 22 Haziran 2017
  • 1.084 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Kudüs Günü; küresel sultacılarla mücadele günüdür

Dün (Çarşamba) öğleden sonra Üniversite hocalarını, akademisyenleri, elitleri ve araştırmacıları kabul eden İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, dünya Kudüs gününün yaklaşmakta olduğunu ve bu günün çok önemli olduğunu hatırlatarak, bu değerli günün sadece mazlum bir millete yönelik desteğin göstergesi olmadığını ve küresel emperyalizmle mücadele anlamına geldiğini ifade etti.

“Kudüs gününü anmak, sadece ev ve barklarından edilen mazlum bir halkın müdafaa edilmesi değil. Bugün Filistin’i savunmak gerçekte Filistin meselesinden çok daha önemli ve yaygın bir gerçeğin savunulmasıdır” diyen İslam İnkılabı Rehberi, “bugün Siyonist İsrail rejimi ile mücadele emperyalizm ve sulta düzenle mücadele anlamına geliyor. Bu yüzden ABD’li siyasetçiler bu eylemlerden dolayı düşmanlık duyuyorlar” şeklinde vurguda bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatında üniversitelerin bilim üretiminde ve sorumlu ve taahhüt sahibi gücün terbiyesindeki önemli rolü ve dünyada çok hızlı ve kesin bir şekilde yaşanan gelişmelerin takip edilmesi gibi iki önemli konunun üzerinde durdu.

Konuşmasının bir bölümünde bu görüşme ve konuşmanın asıl amacının öğretmenlik ve hocalık sorumluluğunun aydınlatılması olduğunu belirten İmam Ayetullah Hamanei, pozitifi düşünen, sorumlu, umutlu, dini değerler, vatan asaletleri ve inkılapçı meselelere inanan ve sorumluluk hissiyatı içinde olan insanların, öğrencileri düşünme, harekete geçirme ve eşsiz bir rol ifa etmesinde etkili olabileceğini belirtti.

Müstekbirlerin İran’da üniversiteleri ve bilim merkezlerini zayıflatmak için yeni bilimlerin ülkeye girmesini engellemeye çalıştıklarını belirten İslam İnkılabı Rehberi, Pehlevi nizamı döneminde uzun yıllar boyunca batılıların kesinlikle önemli bilimsel gelişme ve buluşları İran üniversitelerine aktarmadıklarını ve üniversiteleri batılı değerlerin aktarılması yönünde birer merkez haline getirerek üniversitelerde yeni buluşların oluşmasına engel olduklarını bildirdi.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Hamanei beyanatının devamında dünya olaylarının çok hızlı gelişmesinin gelecek yılları etkileyeceğini hatırlatarak üniversite öğretim üyelerine hitaben, bu memleket gençlerini ve öğrencileri böyle bir dünya için şimdiden eğitmeleri gerektiğini bildirdi.

Ülkenin genç insan gücünün dindar, inkılapçı, eğitimli ve kararlı yetişmesi durumunda geleceğin hızlı olaylarında etkili olarak İran’ın bağımlılık ablukasını gerçek manada kırabileceklerini, İran ve İranlıyı kendi gerçek konumuna ulaştırabileceğini belirten İslam İnkılabı rehberi, aksi takdirde ülkenin tekrar İnkılaptan önceki meşruta döneminde olduğu gibi uzun ve karanlık bir tahkir ve bağımlılık dehlizine girmiş olabileceğini söyledi.

Evet İslam İnkılabı Rehberi’nin beyan ettiği gibi bölgesel ve uluslararası arenada çok hızlı gelişen olaylar ve gelişmelere karşı, muhtelif konular hakkında bilgi ve bilinç sahibi olup, analiz gücünü arttırmaya ve bağımsızlık ve hüviyete sahip olmaya ihtiyaç var.

Günümüz dünyasında, kendi çevresinde olun bitenler ve yaşananlar hakkında bilgi sahibi olup, analiz gücüne sahip olan toplumlar, gerçek bağımsızlık ve hüviyet sahipleriler.

Bu devrimci ve inkılapçı hareket, ekonomi, siyaset, bilim ve kültür de aktifliği ve dinamikliğini göstermesi gerekiyor, aksi takdirde, risklere karşı çok açık olacağız ve ülkenin kaderi, müstekbir güçlerin nüfuzu ve hegemonyası altına geçmiş olacak.

Böyleci bir görüşle, bir ülke, sorumluluk sahibi ve dinamik bir topluma ulaşabilir ve belirleyici ve adaletçi konular hakkındaki kendi mesajını dünyaya duyurabilir.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin meselesine bakışı da aynı özelliğe sahiptir ve İran halkı, kendi ve Filistin halkının haklarını güçlü bir şekilde savunmaya devam ediyorlar.

İslam İnkılabı Rehberi’nin bu konuların önemine yaptığı vurgusu da, günümüz dünyasında hüviyetsiz yaşamanın ve çevremizde yaşanan olaylar ve meseleler karşısında duyarsız kalmanın imkansız olduğuna dair bir uyarı niteliğindedir

İslam İnkılabı Rehberi’nin beyan ettiği gibi;

“…Kudüs Günü’nü anmanın hakiki anlamı, sadece kendi evi ve yurdundan olan mazlum bir milleti savunma değil, bugün Filistin’i savunmak, Filistin meselesinin çok daha da geniş bir hakikati savunmaktır.”

İran İslam Cumhuriyeti’nin şu kritik dönemde Filistin meselesine gösterdiği ilgi ve teveccüh, Filistin meselesine hüviyet kazandırmak ve sömürgeciler ve İslam düşmanlarının bölgede takip ettiği hedeflerini tespit etmekte belirleyici şekilde müessir olan gelişmelerden sayılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.