İmam Hamanei: Kutsal savunma yılları, İran halkı için bir servettir

  • 06 Mart 2017
  • 1.270 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Kutsal savunma yılları, İran halkı için bir servettir

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei, 8 yıllık kutsal savunma döneminin İran’ın en değerli ve ender kültürel servetlerinden biri olduğunu belirtti.

İmam Seyyid Ali Hamenei bugün kutsal savunma gazileri ve komutanları ile Nur Yolcuları Etkinliği yetkilileri ve çalışanlarını kabul ettiği görüşmede, Nur Yolcuları’nın kutsal savunma döneminin altın kaynak ve servetinden yararlanmak için büyük ve önemli girişim ve modern bir teknoloji olduğunu beyan ederek, “düşmanların kültürel planlarıyla tek mücadele yolu, kültürel üretim ve her ebadıyla kutsal savunma döneminin güçlü kaynağı ve zengin servetinden yararlanmaktır” açıklamasında bulundu.

İmam Hamanei, kutsal savunma dönemini, İran halkının en tarih yapıcı günlerinden biri olarak niteleyip, asla kutsal savunma ve derslerinin unutulmasına izin vermemek gerektiğini vurguladı.

İmam Hamenei “Nur Yolcuları”nı kutsal savunma dönemine ait değerler ve derslerin unutulmasını engelleyen bir etken olarak niteleyerek, her hangi bir işin yükselişi ve ileri noktaya götürülmesi için, asıl yolundan çıkmaması için onu sürekli şekilde korumak gerektiğini ifade etti.

İmam Seyyid Ali Hamenei, “zorba karşısında direnme inancı” ve de “eğer direnirsek, kuşkusuz düşmana galip geleceğize” inanmanın, İran halkının diğer kültürel değerleri ve servetlerinden olduğunu beyan etti.

İmam Hamenei İran’a dayatılan 8 yıllık savaş hakkında ise, bir önemli ve kilit konuya dikkat çekerek, şöyle buyurdu: “zaaflık hissetmek, düşmanı saldırıya teşvik eder, bu yüzden düşmanı saldırıya geçmekten caydırmak için, zaaflık hissini göstermekten kaçınılmalı ve sahip olduğumuz birçok güçlü noktaları ortaya çıkarmalıyız”.

İmam Hamenei ayrıca, düşmanların genç nesli, devrim, İmam Humeyni -ra- ve değerleri seven bir nesilden, Batı kültürüne bağlı bir unsura dönüştürmeye çalıştığına temasla, kültürel planların güvenlik komplolarından, hatta askeri tehditten daha tehlikeli olduğunu, zira düşmanın askeri girişimi, halkı daha da güçlü edip, birleştirdiğini, ancak kültürel saldırının iradeleri zayıflatıp, genci nesli ülkeden aldığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.