İmam Hamanei: Trump, ABD’nin Gerçek Yüzünü Gösterdi

  • 07 Şubat 2017
  • 1.509 kez görüntülendi.
İmam Hamanei: Trump, ABD’nin Gerçek Yüzünü Gösterdi

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Hamanei, ABD yeni Başkanı Donald Trump’ın ABD’nin gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

İran Hava Kuvvetleri Mensupları ile görüşen İmam Hamenei, ‘’ABD yeni Cumhurbaşkanı İran’ın Obama’ye teşekkür etmesi gerektiğini söylemekte. Neden teşekkür edeceğiz? IŞİD’i yarattığı için, Suriye, Irak olayları için mi? İran’da 8 sene önceki fitneye alenen destek verdiği için mi? Obama İran aleyhinde felç edici ambargolar uyguladı. İstediğine ulaşamadı ve hiçbir düşman İran milletini felç edemez’’ dedi.

İmam Hamenei, ‘’(Trump) benden korkun diyor, İran bu sözlere yanıtı 22 Behmen (10 Şubat’ta) Devrimin yıldönümünde verecekler ve İran milletinin tehditler karşısında nasıl tutum sergilediğini gösterecekler’’ diye konuştu.

İmam Hamenei, ‘’Biz bu gelen beye (Trump) teşekkür diyoruz. Bizim işimizi kolaylaştırdığı için teşekkür ediyoruz. ABD’nin gerçek yüzünü gösterdiği için, Biz bu 30 küsün yılda ABD yönetiminin siyasi, ekonomik, ahlaki, sosyal yozlaşması ile ilgili söylediklerimizi bu bey seçim zamanında ve seçim sonrası açık şekilde gösterdi. Şimdi de yaptıkları işlerle, 5 yaşında çocuğa kelepçe takarak ABD insan hakları gerçeğini gösteriyorlar’’ dedi.

İran Hava Kuvvetleri Personelinin 1979 yılında İmam Humeyni’nin İran’a geldikleri ilk günlerde kendisiyle görüşüp biat ettikleri günün yıldönümünde gerçekleşen görüşmede İmam Hameni o görüşmeyi İslam İnkılabı Tarihinde belirleyici bir gün olduğunu belirterek, eski rejim döneminde Hava Kuvvetlerinin ABD’ye en yakın birimlerden biri olduğunu fakat en büyük darbeyi de bu birimden aldığını söyledi.

İslam Devrimi zaferi sonrası her zaman Allah’ın yardımlarının devam ettiğini ve bunları maddi muhasebelerin dışında olduğunu vurgulayan İmam Hamenei, Allah’a tevekkel, umut ve akılcılığı yapıcılık ve çıkmazlardan kurtulmanın gerekleri sayarak, bunların yerine şeytanlara hususen büyük şeytana güvenmenin sonucunun serap olacağını ifade etti.

Akılcılı ve tedbirin diplomasi ve ülke yönetimi ile diğer hususlarda gerekli olduğunu belirten İmam Hamenei, ‘’Şeytanlara güvenmek ve Düzenin temelleri ve İslam’ın hakimiyetine karşı olanlara bel bağlamak büyük hatadır, zira bundan ülkeye bir hayır gelmez’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.