İmam Hamanei’nin Suudi aleyhindeki açıklamaları dünya medyasında geniş yankı uyandırdı

  • 04 Ocak 2016
  • 963 kez görüntülendi.
İmam Hamanei’nin Suudi aleyhindeki açıklamaları dünya medyasında geniş yankı uyandırdı

İmam Hamanei’nin Suudi rejiminin Şeyh Nemr Bakır en-Nemr’i idam etmedeki cinayetini kınayıcı açıklaması dünya medyasında çok geniş yankı uyandırdı.

İSNA haber ajansının bildirdiğine göre İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Suudi rejiminin cinayetini kınayarak, ilahi intikam elinin Suudi hanedanın yakasına yapışacağını bildirmişti.

Daily Telegraf gazetesi, İran lideri, Arabistan’ın seçkin din alimi Şeyh Nemr’in idam edilmesini siyasi bir hata olarak niteledi ifadesini manşetine taşırken siyonist Orşelim Post gazetesi, İslam İnkılabı Rehberinin konuşmasından bir bölümü aktararak, İran lideri İmam Ayetullah Hamanei’nin, ilahi intikam konusunda Suudi yetkilileri uyardığını yazdı.

Amerikan’ın Fox News televizyonu ise İslam İnkılabı rehberinin konuşmalarından bazı bölümleri aktararak, İran’da halk kitlelerinin Suudi rejimini protestolarına geniş yer verdi.

İngiltere BBC televizyonu da İslam inkılabı rehberinin açıklamalarına geniş yer vererek, “İran’ın dini lideri Ayetullah Hamanei, Suudi Arabistan’ın din adamı Nimr El-Nimr’i idam etmesi nedeniyle ‘ilahi intikamla’ yüz yüze geleceğini söyledi.

Ayetullah Hamanei, Şeyh Nimr El-Nimr’in barış yanlısı biri olduğunu söyledi ve kendisinden ‘şehit’ olarak bahsetti” ifadesini kullandı.

New York Times gazetesi de İmam Ayetullah Hamanei’nin açıklamalarını aktardığı haberinde, “Ayetullah Hamanei, özgürlük, demokrasi ve insan hakları müdafilerini Suudilere verdikleri destekten dolayı sert eleştirerek, İslam dünyası ve tüm dünyanın bu mesele karşısında sorumluluk hissetmeleri gerektiğini bildirdi” ifadesine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.