İmam Hamaney: Allah’ın intikam eli, Şeyh Nemr’e zulmeden zalimin yakasına yapışacak

  • 03 Ocak 2016
  • 820 kez görüntülendi.
İmam Hamaney: Allah’ın intikam eli, Şeyh Nemr’e zulmeden zalimin yakasına yapışacak
Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi, mümin ve mazlum din alimi Şeyh Nemr’in şehid edilmesi olayında Suudi Arabistan rejiminin cinayetini şiddetle kınadı.

Bugün sabahki Fıkıh dersinde konuşan İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, dünya kamu oyunun Suudi Rijimi ele başlarının bu son cinayeti ve Yemen ve Bahreyn’deki benzer cinayetlerine gereken ilgili göstermesi gerektiğini bildirerek, bu mazlum şehidden haksızca dökülen kanının kuşkusuz hızla etkisini göstereceğini ve ilahi intikam elinin Suudi siyaset adamlarının yakasına yapışacağını bildirdi.

“Bu mazlum din alimi halkı silahlı eyleme teşvik etmediği gibi, gizlice komplo girişiminde de bulunmuyordu. Onun tek yaptığı şey dini gayretinden kaynaklanan aleni olarak eleştirmek ve Emri Bil Maruf ve Nahyi Anil Münker görevini yerine getirmekti” ifadesini kullanan İslam İnkılabı Rehberi, Şeyh Nemr’in şehid edilmesi ve kanının haksızca akıtılmasının Suudi rejiminin fahiş siyasi hatalarından olduğunu belirtti ve Allah Teala’nın masum birinin kanından geçmeyeceğini ve çok kısa bir zaman içinde Suudi rejimi siyaset adamlarının yakasına yapışacağını söyledi.

Sözde insan hakları ve demokrasi savunucularının Suudilerin bu cinayetleri karşısındaki sessizliğini de kınayan İmam Ayetullah Hamanei, İslam dünyası ve tüm dünyanın bu olay karşısında sorumluluk hissetmeleri gerektiğini söyledi.

İslam İnkılabı Rehberi konuşmasının bir başka bölümünde ise Bahreyn halkının Suudi askerlerce işkence ve zulüm edilmesi, onların evleri ve camilerinin tahrip edilmesi, ayrıca Yemen halkının 10 ayı aşkın bir süredir bombardman edilmesinin Suudi rejiminin diğer cinayetlerinden olduğunu hatırlatarak, gerçekten de insan hakları ve adalete bağlı olan kimselerin bu meseleleri takip etmeleri ve sorumsuzluk içinde olmamaları gerektiğini söyledi.

İmam Ayetullah Hamanei, kuşkusuz şehid Şeyh Bakır en-Nemr’in Allah’ın özel lütfuna mahzar olacağını ve Allah’ın intikam elinin ona zulmeden zalimin yakasına yapışacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.