İmam Hamaney: İsrail’in yok olması, Filistin’in asıl sahiplerinin kendi devletlerini seçmeleridir

  • 15 Kasım 2019
  • 928 kez görüntülendi.
İmam Hamaney: İsrail’in yok olması, Filistin’in asıl sahiplerinin kendi devletlerini seçmeleridir

İran İslam inkılabı rehberi İmam Seyyid Ali Hamenei, İsrail’in yok olmasının sahte siyonist rejimin yok olması manasına geleceğini ve aynı zamanda Filistin topraklarının gerçek sahipleri olan müslümanlar, hristiyanlar ve yahudilerin yönetimde olması olduğunu söyledi.

İslam inkılabı rehberi, bu sabah İranlı yetkililer, İran’da düzenlenen Uluslararası Vahdet Konferansı’na gelen yabancı misafirler, İslam ülkelerinin İran’daki büyükelçileri ve halkın çeşitli kesimlerini kabulünde yaptığı konuşmada; ”Amerika’nın başını çeken İslam düşmanlarının, İslam’ın özü ve müslümanların tamamına  karşı olduklarını ve onların bizim bölgemizdeki asıl silahları da, ‘önemli ve hassas karar alma merkezlerine nüfuz’,’milletler arasında tefrika çıkarmak’, ‘sorunların çözümü için bu sorunların ana kaynağı olan Amerika’ya teslim olmak gibi bir anlayışın varlığını sağlamaktır  ki, bundan dolayı bu duruma karşı mücadele etmek en tabii haktır” dedi.

İslam inkılabı rehberi, İslam dünyasında vahdeti her şeyden öncelikli olarak niteleyerek, İslam ülkelerinin birbirlerine ilmi, servet, güvenlik ve siyasi güç konusunda yardım etmeleri  ve yeni bir İslam medeniyetinin oluşması için çaba göstermeleri gerektiğini zira İran İslam Cumhuriyetinin de bu yolda yürüdüğünü söyledi.

İslam dünyasının bugün en öncelikli sorununun Filistin meselesinin yanısıra Yemen’deki anlı savaş, Batı Asya ve Afrika’nın kuzeyinde yaşanan savaşlar ve buhranlar olduğunu belirten İslam inkılabı rehberi, bu saldırılarda ve savaşlarda hiç bir insan haklarına riayet edilmediğini kaydetti ve bütün müslümanların bu duruma karşı ortak mücadele etmesi gerektiğini  belirterek ”Bugün İslam dünyasının en büyük sorunu Filistin meselesidir” dedi.

İslam inkılabı rehberi, düşmanların İmam Humeyni’nin (ra) İran İslam cumhuriyeti yetkililerinin İsrail’in yokedilmesine dair  vurgularını saptırmaya çalışmalarına işaretle, ”Biz Filistin taraftarıyız ve onun özgürlüğü ve bağımsızlığından yanayız ve İsrail’in yokedilmesi yahudi halkının yokedilmesi değildir. Çünkü, bizim onlarla hiç bir işimiz yok İran’da yahudiler güven ve huzur içinde yaşıyorlar, dini özgürlüklerine sahipler” dedi.

İmam Hamenei, Filistin halkının ister müslüman ister hristiyan ister yahudi olsun o toprakların gerçek sahipleridir ve kendileri kendi hükümetlerini kurmak için seçim özgürlüğüne sahiptirler tabii Netenyahu gibi haydut, vahşi ve yabancıların iradesinden uzak bir şekilde bu gerçekleşmelidir ve öyle de olacaktır’ dedi.

İslam inkılabı rehberi, İran İslam Cumhuriyetinin, İslam ümmetini birleştirmenin gerekliliğine gerçekten inandığını belirterek, ”Birlik çeşitli seviyelerden oluşur, en düşüğü mezhepler ile etnik kökenlerin birbirlerine saldırmamasıdır. Yüksek seviyede ortak bir düşmana karşı el ele verip birleşmektir ve bunun daha yüksek seviyede ise yeni bir İslam medeniyetini elde etmek için tüm İslam dünyasının birleşmesidir.’ dedi.

İslam inkılabı rehberi, İslam alimleri ve düşünürlerinin çok ağır ve önemli görevlerinin olduğunu belirterek, ”Güçlü bir şekilde hak olanı savununuz ve düşmandan korkmayınız ve İslam dünyasının çok yakın bir gelecekte ülkülerini gerçekleştireceğine inanınız’ dedi.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.