İmam Hasan Askeri(as)’nin şehadet yıldönümünde matem tutuluyor

  • 31 Aralık 2014
  • 976 kez görüntülendi.
İmam Hasan Askeri(as)’nin şehadet yıldönümünde matem tutuluyor

Bugün İran’da hicri Kameri takvimle 8 Rebiülevvel 1436, Ehl-i Beyt’in 11. nuru İmam Hasan Askeri (as)’ın şehadet yıldönümü.

1176 yıl önce, kameri 260 yılı 8 Rebiülevvel tarihinde Peygamber efendimizin pak torunlarından İmam Hasan Askeri (as) Irak’ın Samerra şehrinde şehit edildi.

İmam Hasan Askeri (as) hicri kameri 232 yılında Medine şehrinde dünyaya geldi.

İmam Hasan Askeri(as)’nin değerli babası İmam Hadi (as) en üstün insani fazilete sahip olup, kıymetli annesi de takvalı, bilge ve hayır sever bir kadındı.

İmam Hasan Askeri (as)’nin 29 yıllık değerli ömrü 3 bölümden oluşuyordu. Birinci bölüm, o hazretin Medine’de geçirdiği 13 yıllık yaşamıdır. İkinci bölüm, imamet döneminden önce Samerra’daki 10 yıllık yaşamı. Ve üçüncü bölümü de o hazretin 6 yıla yakın imamet dönemidir.

İmam Hasan Askeri (as)nin imamet dönemi süreci gösteriş meraklısı, zalim Abbasi hanedanının iktidarı dönemine denk gelip, İslam temellerini tehdit eden sapkın düşüncelerle mücadeleyle geçti. 6 yıllık değerli imamet döneminin 3 yılını ise zindanda geçirdi.

İmam Hasan Askeri (as) hicri kameri 260 yılı 8 Rebeülevvel tarihinde zehirlenerek şehit edildi.

İmam Hasan Askeri (as)’ın şehadet yıl dönümü münasebetiyle, tüm dünya Müslümanları ve Ehl-i beyt aşıklarına başsağlığı diliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.