İmam Humeyni, Allah’ın kendisine özel bir makam ve lütufta bulunduğu ender şahsiyetlerdendir

  • 03 Haziran 2015
  • 845 kez görüntülendi.
İmam Humeyni, Allah’ın kendisine özel bir makam ve lütufta bulunduğu ender şahsiyetlerdendir

Kuveyt İmam Hüseyin Camii imamı Şeyh Salih Cevher ‘Eğer İslam âlimleri merhum İmam Humeyni’nin rehberliğini ölçü kabul etmiş olsaydı bugün bölgedeki aşırıcı terör gruplarının cinayetlerine şahit olmazdık’ diye konuştu.

Şeyh Salih Cevher sözlerine şöyle devam etti:

“Vahdet haftası ve Kudüs Günü, İslam Cumhuriyeti’nin kurucusunun Müslümanlara bıraktığı değerli iki emanettir. Müslümanlarının birliğini teşkil etmede önemli rol oynayabilecek iki önemli gündür.  Merhum İmam Humeyni çok hassas bir dönemde ümmetin rehberlik görevini üstlendi ve bu görevin üstesinden alnının akıyla çıktı. Yüce Rabbimiz o mücahit âlimin makamını yüceltsin.

İmam Humeyni, Allah’ın kendisine özel bir makam ve lütufta bulunduğu ender şahsiyetlerdendir. Çalkantılı bir dönemde İslami kanunlarla yönetilen bir ülkeyi tesis etmek gibi önemli bir görevi layıkıyla yerine getirmiştir. İmam Humeyni, sahip olduğu takva, cesaret, basiret, ihlâs vb. faziletlerle Allah’ın inayetine mazhar olmuştur. O günlerde hatta âlimler arasında bile İslam Cumhuriyeti’ni kurulmasını hayal olarak algılayanlar vardı. Ama İmam Humeyni İslam dininin bu asırda yeniden ihya edilmesine vesile oldu.

Şunu samimiyetle söyleyebiliriz ki; bugün İslam Cumhuriyeti’ni korumak ve ilahi emirleri ihya etmek vazifesi Ayetullah Hamaney’e emanet edilmiştir. Bölge ülkeleri ve yöneticileri İslam Cumhuriyeti’ni ve rehberini kendilerine örnek almalıdır.

Filistin meselesine sahip çıkması ve İslam ümmeti içerisinde var olan farklı mezhep ve kabilelerden güçlü ve tek bir ümmet yaratma düşüncesi İmam Humeyni’nin Müslümanlara bir diğer hediyesidir.”

Abna
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.