İmam Humeyni’nin Rıhlet Yıldönümü

  • 04 Haziran 2021
  • 1.707 kez görüntülendi.
İmam Humeyni’nin Rıhlet Yıldönümü

Bugün Hicri Şemsi takvimle 14 Hordad 1400. İran İslam Cumhuriyetinin büyük kurucusu rahmetli imam Humeyni’nin 32. rıhlet yıldönümüdür.

32. önce İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu Ruhullah Musevi Humeyni 87 yıllık yorulmak bilmez çaba ve meşakkatli yaşamın ardından hakkın rahmetine kavuştu.

Rahmetli İmam Humeyni hicri şemsi 1342 yılında  dikta şah rejimi ve ABD’nin müdahaleleri karşıtı kıyamına başladı, daha sonra şah rejimi tarafından Türkiye’ye oradan da Irak’a sürgün edildi.

İmam Humeyni Irak’ta 13 yıl sürgün hayatı sırasında şah rejimi ve ABD’nin baskıları ve müdahalelerine rağmen birçok öğrenci ve talebe yetiştirip, yayınladıkları  aydın bildirilerle İslam inkılabının zaferi için zemin hazırladı.

Sonunda rahmetli İmam kıyamın doruk noktasında Fransa’ya gidip, oradan da şanlı ve görkemli bir şekilde İran’a döndüğünde İran İslam İnkılabı hicri şemsi 1357 yılında (1979) zafere kavuştu.

İslam İnkılabının zafere kavuşması ardından iç ve dış düşmanlarının müdahaleleri ve komploları ve  dikta rejiminin İran’a dayattığı savaşta  tüm zorluklara rağmen kararlı bir şekilde İran milletinin  liderliğini yürüttü.

İran milleti, büyük önderleri İmam Humeyni’yi rıhlet gününde bir kez daha saygıyla ve rahmetle anarak, kararlı ve iradeli bir şekilde daha aydın bir geleceğe doğru, imamın yolunda ilerlemeye devam ediyor.

İslam İnkılabı rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, İmam Humeyni’nin rıhlet yıldönümü nedeniyle bugün tv ve radyo’dan canlı olarak konuşma yapacak.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.