İmam Seyyid Ali Hamanei: Amerika, siyonist rejim, bazı Avrupalı güçler tüm imkanlarını İran milletine darbe vurmak için devreye soktu

  • 02 Kasım 2022
  • 90 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Amerika, siyonist rejim, bazı Avrupalı güçler tüm imkanlarını İran milletine darbe vurmak için devreye soktu

Bugün yüzlerce öğrencinin ziyaretinde beyanatta bulunan İslam İnkılabı Rehberi, son haftalarda hibrit savaşta, Amerika, siyonist rejim, bazı Avrupalı güçler ve yapılanmaların tüm imkanlarını İran milletine darbe vurmak için devreye soktuğunu, ancak miletin onları başarısız kıldığını belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatında, 13 Aban Günü’nü Amerika’nın kötülüklerinin tecelli ettiği ve yenilebileceği ortaya koyduğu gün olduğuna işaretle, Amerikalılar ve Amerikancı eğilimin bu önemli gün ve dayanışma be birleştirme eylemlerinden öfke duyduklarını belirtti.
İslam İnkılabı Rehberi sözlerinin devamında, şu günlerde Amerikan siyasetçilerinin İran milletini desteklediklerine dair açıklamalarının ikiyüzlülük ve küstahlığın doruk noktası olduğunu ifade ederek, nükleer bilimcilerini katleden Siyonistler’i destekleyip, İran milletinin Amerika ve diğer ülkelerdeki milyarlarca dolar malvarlığını bloke ederek, İran milletini, kendi malvarlığını sorunlarını hafifletmek için kullanmaktan alıkoyduklarını söyledi.
İmam Ayetullah Hamanei, İran karşıtı bir çok olayda Amerikalılar’ın izinin ortada olduğuna işaretle, İran milletinin birçok düşmanlığı başarıyla etkisizleştirdiğini vurguladı.
İslam İnkılabı Rehberi, dünkü ve bugünkü Amerika arasındaki farklardan birinin dünyada birçok analistin söylediği gibi, Amerika’nın çöküş sürecinin başladığı ile ilgili olduğunu, bu çöküşün Amerika’da ekonomik, toplumsal ve ahlaki sorunlar ve kanlı anlaşmazlıklar ve bölünmüşlüklerde görüldüğünü kaydetti.
Amerika’nın hesap hatalarından birinin 20 sene önce Taliban’ı yok etmek için Afganistan’a saldırması olduğuna işaret eden İmam Ayetullah Hamanei, bu saldırının birçok cinayet ve katliama yol açtığını, 20 sene sonra da, bu ülkeyi Taliban’a teslim ettiklerini vurguladı.
İslam İnkılabı Rehberi, Irak’a saldırı ve buradaki hedeflerine ulaşmaktaki başarısızlıklarının Amerikalılar’ın diğer bir hesap hatası örneği olduğunu hatırlatarak, Amerikalılar’ın Irak’ta da yenildiklerini söyledi.
Amerika’nın son haftalarda ülkede yaşanan kargaşa eylemlerindeki açık rolüne dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, İstihbarat Bakanlığı ve Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı’nın kargaşalarla ilgili ortak bildirisinin önemli bilgiler ve keşifleri içerdiğini, düşmanın Tahran, büyük ve küçük şehirler için planlama yaptığını ortaya koyduğunu vurguladı.
Şiraz’da Şahçırağ Türbesi’ndeki saldırıyı büyük bir cinayet niteleyen İslam İnkılabı Rehberi, bu cinayetlerin sorumlularının tespit edilmesi ve cezalandırılmaları gerektiğini belirtti.
İmam Ayetullah Hamanei, insan haklarını sözde savunanların bu cinayetlere karşı sessizliğine de işaretle, “İnsan haklarının sözde savunucuları Şiraz olayını niçin kınamadılar ve niçin yalan bir olayı binlerce kez internette tekrarlayıp duyuruyorlar?” diye konuştu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.