İmam Seyyid Ali Hamanei: Amerika’nın küstahlığıyla tek mücadele yolu direniştir

  • 02 Kasım 2017
  • 1.204 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Amerika’nın küstahlığıyla tek mücadele yolu direniştir

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı İmam Seyyid Ali Hamanei, Amerikalılara taviz vermenin, onları daha da küstahlaştırdığını, bu yüzden tek yolun, tek yolun mücadele ve direnmek olduğunu belirtti.

Küresel Emperyalizmle Milli Mücadele Günü dolaysıyla, bugün binlerce öğrenci İmam Seyyid Ali Hamanei ile görüştü.

İmam Hamanei binlerce öğrenciyi kabul ettiği coşkulu görüşmede; genç nesli toplumun öncü ve itici gücü olarak niteleyerek şöyle buyurdu: “Sizler düşmanların hilelerini boşa çıkartarak ülkeyi İslam İnkılabının idealleri doğrultusunda istenen noktaya ulaştırabilirsiniz. Tabii ki bu yolun koşulları da vardır.

Bunlardan birisi düşmanları iyi tanıyıp onlara aldanmamaktır. Düşmanlara vurgu yapmamın sebebi ise tecrübelerimden kaynaklanıyor. Onlar sadece ben veya İslam Cumhuriyeti’yle düşman değil. Aslında direniş gösteren milletimizle düşmandır” ifadelerinde bulundu.

İmam Hamanei sözlerine şöyle devam etti: Bakınız ABD Başkanı İran halkının terörist olduğunu öne sürüyor. Ne kadar aptalca sözler bu. Onlar sadece İnkılap Rehberi ve devletiyle düşman değil ABD’ye karşı dimdik duran milletle düşmanlık yapıyor.

Geçenlerde ABD’li bir yetkilinin “İran halkının kökünü ortadan kaldırmalıyız” şeklindeki iddiasına atıfta bulunan İmam Hamanei, “Onlar çok eskilere dayanan zengin bir kültür ve tarihe sahip olan milletin yok edilmesinin münkün olmadığını anlayamıyorlar” ifadesini kullandı.

İmam Hamanei, ABD’nin süregelen düşmanlıklarına işaret ederek, “Şu anda da bu ülke nükleer anlaşmanın sonuçlarını bozmak için elinden gelen kötülükleri yapıyor” değerlendirmesini yaptı.

İmam Hamanei beyanatının devamında , ABD’ye taviz vermek, onlara daha da küstahlaştırır, dolayısıyla onların karşısında durup direnmeliyiz” şeklinde konuştu.

Öğrencilere hitap eden İmam Seyyid Ali Hamanei, “ABD’nin ana düşman olduğunu unutmamalısınız, zira bu İran’ın hayırlı geleceği için devam etmesi gereken esas bir şarttır” tavsiyelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.