İmam Seyyid Ali Hamanei: Büyük bir savaş alanındayız

  • 18 Nisan 2018
  • 1.109 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Büyük bir savaş alanındayız

Dünya Müslümanları Ve Mustazafları İmamı Hazreti İmam Ali Hamanei, karşı cephenin İran İslam Cumhuriyeti nizamı ile büyük ve çetrefil savaşına işaretle; “Biz bir tarafında İslam Cumhuriyeti nizamı, diğer tarafından düşmanlardan oluşan geniş ve güçlü bir cephenin yer aldığı büyük bir savaş meydanındayız” beyanatında bulundu.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamanei bugün sabah, İran İstihbarat Bakanı, bakanlık yetkilileri ve çalışanlarını kabul ettiği görüşmede yaptığı konuşmada, düşman cephesinin casusluk servislerinin bu mücadelenin esas eksenini teşkil ettiğini, karşı cephenin istihbarat servislerinin tüm imkanlarına rağmen şimdiye kadar hiçbir önemli halt edemediklerini vurguladı.

Hazreti İmam Ali Hamanei, ancak bu savaşta gafil olmaları halinde yenileceklerini ve safdilliğe duçar olmaları halinde darbe göreceklerini ifade etti.

Karmaşık istihbarat savaşının ebadına dikkat çeken Hazreti İmam Ali Hamanei, “Bu savaşta, “istihbarat hırsızlığı ve sızıntısı”, “karar alıcıların hesap değiştirmesi” ve “halkın inançlarını değiştirmek”ten “mali ve ekonomik çalkantı ve istikrarsızlık oluşturma”ya ve “güvenlik anlamda kargaşalar çıkarma”ya kadar türlü yöntemler gündemdedir.” ifadelerini kullandı.

Hazreti İmam Ali Hamanei, son sıralarda döviz piyasasındaki olaylara işaretle, bu meselelere daha fazla dikkat gösterildiğinde, yabancılar ve istihbarat servislerinin parmak izinin görüldüğünü vurguladı. Hazreti İmam Ali Hamanei ayrıca; bu savaşta ve karşı cephenin oyunları karşısında durmak gerektiğini ve düşmana galip olmak için savunmanın yanısıra taarruz programının da olması gerektiğini öyle ki oyun sahasının bizim istihbarat servisimizce belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Hazreti İmam Ali Hamanei beyanatının başka bir kısmında, İstihbarat Bakanlığı’nın tamamen devrimci kalıp ve hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek, gelecekteki olayları tahmin ederek uzun vadeli planlama yapmak ve istihbari bilgilerin titizlikle çözümlenmesinin İran İstihbaratı’nın karşı cephenin planlarıyla mücadele yollarından biri olduğunu beyan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.