İmam Seyyid Ali Hamanei: Düşman Kuşkusuz Hezimete Uğrayacaktır!

  • 17 Şubat 2020
  • 2.815 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Düşman Kuşkusuz Hezimete Uğrayacaktır!

Dünya Mazlumları ve Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei Hz. Fatıma’nın -s- kutlu veladet yıldönümünde Ehl-i Beyt -s- meddahları ve şairlerinden bir grubu kabul etti.

Hz. Fatıma’nın veladet yıldönümünü kutlayan İmam Ayetullah Hamanei kabulde yaptığı konuşmada, meddahların ve şairlerin en önemli ve en temel görevlerinden biri, başta gençler olmak üzere toplumda dinî maarifini derinleştirmek ve İslami yaşam tarzı doğrultusunda kültürel faaliyette bulunmaktan ibaret olduğunu belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Hamanei konuşmasının devamında Batılı medya organları ve düşünce odaları İran milletinin ABD karşısında geri adım atması için geniş propaganda yaptığını belirterek şöyle dedi:

İran milleti Allah’ın lütuf ve inayeti ile şimdiye kadar dik durmuş ve bundan sonra da duracaktır. Ancak bu dik duruş için topluma manevi güç aşılamak şarttır.

Gerçekte İran’da İslam inkılabı zafere kavuştuktan sonra düşmanların İran İslam Cumhuriyeti nizamına karşı düşmanlığına bakıldığında, İslam inkılabının bekası ve sürekliliğinin sırrı, İran milletinin düşmandan korkmamalarından ibaret olduğu anlaşılıyor. İran milleti sulta düzenine karşı direnerek şimdiye dek büyük zaferlere imza attı ve hiç bir güç bu millete zarar veremeyeceğini ortaya koydu. Bugün yine düşman cephesine karşı aynı direniş, İran İslam Cumhuriyeti nizamının en önemli özelliklerinden birini oluşturuyor. Kuşkusuz bu özellikler, İran milletinin sabır ve direnişi ve dini değerlere ve İslami asil kültüre bağlı olmasının sonucudur. Nitekim son yıllarda elde edilen deneyimler de zorlu şartlarda dini inançlardan taviz vermemek her daim mümin ve dindar İran milletine zorluklara karşı direnmekte özgüven duygusu vermiştir. Bu yüzden bu özellikler İran milletinin sultacı güçlere ve küresel istikbara karşı zaferlerinde inkar edilemez etkisi vardır.

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Hamanei şehit General Hac Kasım Süleymani ve silah arkadaşları için düzenlenen muhteşem cenaze törenine ve 22 Behmen zafer yürüyüşüne işaret ederek şöyle dedi: Tüm bu zorlu şartlarda İran milletinin 22 Behmen zafer yürüyüşüne katılması ve ondan önce şehit General Süleymani’nin cenaze törenini muhteşem şekilde düzenlemesi ve bu direnişleri gerçekten hayret uyandırmıştır.

Gerçekte İran milletinin küresel sulta düzeni ile mücadelesi İslam inkılabı ülküleri ve İslam öğretilerine dayanan bir mücadeledir. Nitekim bu özellikler İran milletinin küresel istikbar ve sultacılara karşı zaferini güvence altına alan etkenler sayılır.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Hamanei’nin de belirttiği üzere, İran milleti coşku ve hamaset ruhu isteyen tüm gelişmelerde meydanları boş bırakmadı ve sergilediği basireti ile bu özelliklere sahip çıktığı sürece hiç bir güç bu millete zarar veremeyeceğini ortaya koydu.

Amerika terör devleti son 41 yılda İran İslam inkılabı ile mücadeleyi dış politikasının önceliği olarak korudu ve kendince İran İslam Cumhuriyeti nizamını devirmek istedi. Amerika terör devleti bu doğrultuda birçok kumpas kurdu ve türlü fitneleri çıkardı, ancak hiç bir zaman inkılapçı hareketleri ve İslami uyanışı durduramadı. Nitekim tüm bu komplolara rağmen bölge gelişmeleri halkın direniş ekseni etrafında birleşmeleri yönünde ilerledi ve bu büyük gelişme bölgede güç dengelerinde stratejik değişikliklere vesile oldu. Bugün bu değişimin izlerini Amerika ve korsan rejim İsrail’in bölgede art arda hezimete uğramalarında ve İslami direniş cephesinin her gün yeni zaferlere imza atmasında görmek mümkün.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Hamanei’nin vurguladığı üzere ilahi sünnet uyarınca düşmanın kesin hezimete uğrayacağından asla kuşku duymamak gerekir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.