İmam Seyyid Ali Hamanei: İran’ın savunma kabiliyeti üzerinde müzakere yapılamaz

  • 25 Ekim 2017
  • 1.304 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: İran’ın savunma kabiliyeti üzerinde müzakere yapılamaz

İranın Ordu Askeri Okulları mezuniyet töreni bugün sabah saatlerinde İmam Seyyid Ali Hamanei’nin katılımı ve mezun olanlara derece takdim etmesi eşliğinde gerçekleşti.

İranın Ordu Askeri Okulları mezuniyet töreni bugün sabah saatlerinde Hazreti İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin katılımı ve mezun olanlara derece takdim etmesi eşliğinde İmam Ali (a.s) Askeri Üniversitesi’nde gerçekleşti.

İmam Hamanei silahlı kuvvetlerin en önemli vazifesinin ülkenin güvenliğini temin etmek olduğunu belirterek bilim, sanayi ve ekonomi alanlarındaki kalkınmanın güvenlik konusuna bağlı olduğunu vurgulayıp şöyle dedi: Güvenlik meselesi, tüm iktidar unsurlarıyla gelişmenin büyümesini sağlayan bir sahadır, zira güvensiz bir ortamda tüm büyük ve parlak hedefler zihinlerden silinir.

Halihazırda ülkenin en önemli meselesinin ekonomiyle halkın geçinme konusu olduğunu açıklayan İslam İnkılabı Rehberi, “İran’ın ekonomik temelleri de güvenliğe dayanmalıdır. Ekonomimizin petrole bağlı olması, İslam İnkılabı öncesinden kalan tarihi bir sorundur ve farklı dönemlerde petrolün satışıyla elde edilen çıkarları konusunda endişe duymamıza neden olmuştur” şeklinde konuştu.

Ekonominin petrole bağlı olmaktan uzaklaşmadığı sürece güvenli bir temelin oluşmayacağını belirten Ayetullah Hamanei, bu ekonomik konunun askeri bir ortamda vurgulanmasının ise güvenliğin tüm alanlarda büyük bir öneme sahip olduğundan kaynaklandığını bildirdi.

Sultacı güçlerin İran’ın bölgede büyümesinden dolayı sinirlendiğine de işaret eden İnkılap Rehberi, “İslami düzenin düşmanları İran’ın ulusal gücünü sağlayan unsurlardan ötürü rahatsız olup İslam Cumhuriyeti’nin güçlenmesine karşı çıkıyorlar çünkü bu güç, İslam düzeninin stratejik derinliğini oluşturuyor” beyanatında bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi, Sulta düzeninin İran’ın savunma kabiliyetine karşı çıkmalarını da bu yönde değerlendirerek, şu ifadelerde bulundu: Bunlara karşı durmanın tek yolu, ulusal güçlenme unsurlarına dayanmamızdır. Defalarca anlattığım gibi, İran’ın savunma kabiliyeti üzerinde müzakere yapılamaz; ülkenin savunma araçlarıyla milli gücümüzü temin eden ögeler konusunda herhangi bir diyalog yapmayacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.