İmam Seyyid Ali Hamanei: İslam Cumhuriyeti, tüm düşmanlıklar karşısında göğüsünü gererek, ilerlemekte

  • 27 Mayıs 2022
  • 132 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: İslam Cumhuriyeti, tüm düşmanlıklar karşısında göğüsünü gererek, ilerlemekte

Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi Ä°mam Ayetullah Seyyid Ali Hamenei dün Ä°slami Åžura Meclisi baÅŸkanı ve üyelerini kabul ettiÄŸi görüşmede, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin tüm düşmanlıklar karşısında göğüsünü gererek, ilerlemekte olduÄŸunu belirtti.

11. dönem Ä°slami Åžura Meclisi üyeleri dün sabah Ä°mam Humeyni (ra) Hüseyniyesi’nde Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi Ä°mam Ayetullah Hamenei ile görüştüler.

İslam İnkılabı Rehberi, dünyaya hakim özel koşulların nedenlerine de temasla, güçler arasında düşmanca rekabet ve nükleer güçlerin birbirini tehdit etmesi, Avrupa yakınlarında savaş ve artan askeri tehditler ve eylemler, eşine az rastlanan bir salgın, küresel boyuttaki gıda tehditlerinin dünyanın bugünkü durumunu özel kıldığını, bu şartlarda ülkeyi yönetmenin daha zor ve çetrefil hal aldığını söyledi.

Tüm ülkelere hakim koÅŸullara ilaveten Ä°ran’ın dini demokrasi ÅŸeklinde yeni bir model sunup, sulta düzeninin ayarladığı çizelgeyi bozduÄŸu için çeÅŸitli boyutlarda sürekli ÅŸekilde küresel güçlerle sorun yaÅŸadığını ifade eden Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi, Ä°slam Cumhuriyeti’nin tüm düşmanlıklar ve husumetlere karşı göğüs gerip, ilerlemekte olduÄŸunu vurguladı.

Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi’nin belirttiÄŸi gibi, 1979’da Ä°slam Ä°nkılabı’nın zaferi, DoÄŸu ve Batı güçlerine uymaya dayalı uluslararası düzeni bozduÄŸu gibi, Ä°slam dini ve demokrasiyi içerdiÄŸi için Ä°slam milletleri baÅŸta olmak üzere diÄŸer ülkeler için kurtarıcı ve yeni bir model sundu; bu nedenle, sulta düzeninin Ä°ran’a karşı düşmanlığı Ä°slam Ä°nkılabı zaferinden beri devam etmiÅŸtir. 8 yıl süren savaşın dayatılması, geniÅŸ çaplı askeri ve ekonomik yaptırımlar, Ä°slami Ä°ran’ın artan gücünü ve ilerlemelerini engellemek ve zayıflatmak amacıyla yapıldı.

Ä°ran’ın çeÅŸitli sınai, askeri ve bilimsel alanlardaki ilerlemeleri, Ä°slam Ä°nkılabı’nın hedeflerinin doÄŸru rota olduÄŸunu ve düşmanların Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin güç bileÅŸenlerini durdurmaya yönelik kapsamlı baskılarının sonuçsuz kaldığını gösteriyor.

Ä°slam Ä°nkılabı’ndan sonra Ä°ran, baÅŸkalarına bağımlılığını azaltma yolunda hareket etmeyi baÅŸardı ve bugün gayri safi milli hasılanın artması, sınai, nükleer, hava-uzay ve bilimsel gibi alanlarda yaptırımlar altında önemli ilerlemelere imza atması, düşmanlar ve emperyalizm karşısında direniÅŸ yolunda hareket etmekte olduÄŸunu gösteriyor. ÖrneÄŸin, Ä°ran’da bilimde büyüme hızı, uluslararası bilim merkezlerinin raporlarına göre, dünyanın ortalama hızından 11 kat fazla oldu. Öyle ki 1998 yılında dünyada bilim üretiminde yüzde 0,07 iyken, 2020 yılında yüzde 2 oranına yükseldi. Demek ki Ä°ran’ın dünyada bilim üretimindeki payı, nüfusuna göre, iki kat daha artmıştır.

KuÅŸkusuz, bu baÅŸarılar ve ilerlemeler, devrimci ve cihatçi yönetimin sürmesine ihtiyaç duymakta. Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi’nin beyan ettiÄŸi gibi, “bugün aziz vatanımız, hizmete susamış ve tüm alanlarda sıçramalı harekete hazırdır, yeterli, baÅŸarılı, cihatçi, akıllı ve cesur yönetimle, gençler baÅŸta olmak üzere milletin orunların çok ötesinde olan gizli ve açık kabiliyetlerini seferber edip, iÅŸ meydanına getirebilir.”

Bu konunun önemine göre, Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi Ä°mam Ayetullah Hamenei dün Ä°slami Åžura Meclisi millet vekilleri ile görüşmede, Ä°slami Ä°ran’ın düşmanların husumetine raÄŸmen elde ettiÄŸi baÅŸarı ve ilerlemelerine temasla, meclis üyeleri, hükümet, yargı ve diÄŸer tüm organların ne kadar büyük ve önemli bir yönetime dahil olduklarını ve bu konumlarına uygun ÅŸekilde dikkatli olmalarını bilmeleri gerektiÄŸini beyan etti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.