İmam Seyyid Ali Hamanei: İslami toplumun oluşumu için mücadele etmemiz gerekir

  • 28 Ağustos 2017
  • 1.136 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: İslami toplumun oluşumu için mücadele etmemiz gerekir

İmam Seyyid Ali Hamanei, Tahran eyaletinin dört bir köşesinden gelen ilim havzaları talebelerini kabul ederek samimi bir oturumda onlara hitap etti.

İmam Seyyid Ali Hamanei bugün sabah saatlerinde yeni eğitim yılının başlangıcı dolayısıyla Tahran eyaletinin farklı bölgelerinden gelen ilim havzaları talebelerini kabul ederek, “Günümüzde insani toplum ve özellikle de genç nesiller, yeni söylemlere ihtiyaç duymaktadır. İslam bu doğrultuda insan, toplum ve siyaset konularında çekici öğretilere sahiptir, öyle ki dünya tarafından duyulduğu takdirde kesinlikle kabul edilir” tavsiyelerde bulundu.

Genç talebelerle yakından görüştüğü için mutluluğunu dile getiren İmam Seyyid Ali Hamanei, sözlerini şöyle sürdürdü: Siz genç talebeler İmamet ve Velayet bahçesinin yeni yeşermeye başladığı fidanları gibisiniz. Sizin zihin ve pratik açısından kaydettiğiniz gelişmeler ise eğiticilerinizin heyecanlanmasına ve düşmanlarınızın sinirlenmesine yol açacaktır.

Ayetullah Hamanei ilaveten, “Peygamberlerin hayatlarında da olduğu gibi temiz ve onurlu bir yaşam tarzının yerleştirmesine kesinlikle bazıları karşı çıkıp engel oluşturacak. Böylece din alimleri kendilerini zorlu ve zahmetli ama aynı zamanda da epey etkili bir üğraşa hazırlamalıdır” beyanatında bulundu.

İran’da inşa edilen İslami düzen sonucu din alimlerine gereken ortamın oluştuğuna işaret eden İslam İnkılabı Rehberi, “Topluma hakim olan İskami ortam bu özelliklerden biridir. Bunun yanında da küresel çapta Marxism ile Liberalism ideolojilerinden doğan hayal kırıklığının beraberinde getirdiği mental boşluk, İslami düşüncenin sahip olduğu yeni söylemlerin sunulması için uygun bir zemin hazırlamıştır” ifadelerinde bulundu.

Günümüzde kitle iletişim araçları ve özellikle de sanal alemin İslam’ın hayat bağışlayan mesajlarının iletimi için uygun bir olanak sağladığını hatırlatan Ayetullah Hamanei, sözlerine şunları da ekledi: Bulunduğumuz dönemin bir diğer önemli özelliği ise zihinlerde oluşan soruların gayet fazla olmasıdır ki bu da sözü geçen zihinleri doğru yanıtları bularak bilim sınırlarını aşmasına yardımcı olacaktır.

Bazı yazarlarla şahısların mücadele yolu ve İslam İnkılabı’nın sona erdiğine dair öne sürdüğü iddialarının yanlış ve ihanet örneği olarak değerlendiren İnkılap Rehberi, “İnkılap eski yapılarla yasaları ortadan kaldırarak yeni bir düzeni oluşturup devam ettirir. Asıl amaca ulaşıp İslam devletinin oluşumuna dek uzun bir yolumuz var fakat hiç şüphesiz bu yönde de gelişmek üzereyiz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.