İmam Seyyid Ali Hamanei: Kargaşa ve olaylar, Amerika ile gasıp ve sahte Siyonist rejimin planıydı

  • 04 Ekim 2022
  • 98 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Kargaşa ve olaylar, Amerika ile gasıp ve sahte Siyonist rejimin planıydı

Ä°mam Hasan Mücteba (a.s) Askeri Ãœniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine katılan Ä°slam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei, ülkede yaÅŸanan son olaylar hakkında açıklamada bulunarak, Ä°ran’da kargaÅŸa ve olayların Amerika ile gasıp ve sahte Siyonsist rejimin planı olduÄŸunu ve kiralık unsurları ve yurt dışındaki bazı hain Ä°ranlılar’ın onlara yardım ettiÄŸini vurguladı.

Ä°slam Devrimi Lideri Ä°mam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugün Tahran’daki Ä°mam Hasan Mücteba (a.s) Askeri Ãœniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Burada konuÅŸma yapan Ä°mam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, ülkede yaÅŸanan son olayları deÄŸerlendirdi.
Devrim Lideri, son günlerde yaşanan olaylarda en çok ülkenin emniyet teşkilatına ve İran halkına haksızlık yapıldığını belirterek, ancak İran halkının bu olayların karşısında eskisinden daha güçlü durduğunu söyledi.
Mahsa Amini’nin ölümüne de deÄŸinen Ä°mam Ayetullah Hamanei, “Bu olayda bir genç kız hayatını kaybetti. Bu acı olay bizi de çok üzdü. Ancak araÅŸtırma yapılmadan bazıların sokaklara inmesi, Kur’an-ı Kerim ile camilerin ateÅŸe verilmesi ve bir kadının başörtüsünün zorla çıkarılması normal bir tepki deÄŸil.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Ä°ran’da yaÅŸanan kargaÅŸa ve kaos ortamının planlı olduÄŸunu anlatan Devrim Lideri, “Bu genç kızla ilgili olay olmasaydı, Mehr ayının (23 Eylül) ilk gününde ülkede güvensizlik ve kaos yaratmak için baÅŸka bir bahane üretilirdi.” ifadesini kullandı.
Ä°mam Ayetullah Hamanei, “Net olarak ÅŸunu ifade etmek isterim ki bu olaylar ABD, Siyonist Rejim ve yandaÅŸları tarafından tasarlanmıştır. Yurt dışındaki bazı vatan hainleri de onlara yardım etti.” açıklamasını yaptı.

Devrim Lideri İmam Ayetullah Hamanei sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:
“Dünyada birçok kargaÅŸa oluyor. Avrupa’da, özellikle Fransa ve Paris’te, arada sırada geniÅŸ çaplı protestolar yaÅŸanıyor. Ama ABD BaÅŸkanı ya da ABD Temsilciler Meclisi’nin kargaÅŸacıları desteklediÄŸi ya da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptığı hiç oldu mu? ABD ve kukla devlet Suudi Arabistan’a baÄŸlı kitle iletiÅŸim araçlarının bu ülkelerdeki kargaÅŸacıları desteklediÄŸi hiç oldu mu? Ya da ABD’nin kargaÅŸacıların daha rahat iletiÅŸim kurabilmesi için internet hizmeti saÄŸladığı hiç oldu mu? Ancak Ä°ran’da kargaÅŸa çıkaranlar için defalarca böyle destekler verildi. Peki nasıl olur da bazı insanlar yabancı eli görmüyor, akıllı bir insan bu olayların arkasında, baÅŸka eller olduÄŸunu anlar.”
Yabancı devletlerin Ä°ran’daki kaosa desteÄŸinin sebebini anlatan Ä°slam Devrim Lideri, bu ülkelerin çok yönlü güce sahip Ä°ran’ın ilerlemesini tahammül edemediÄŸi için ülkede kaos ortamı yaratmak istediÄŸini söyledi.
Ä°mam Ayetullah Hamanei, Kürdistan ve Sistan-Belucistan’daki olaylarla ilgili olarak, “Ben Beluç halkı arasında yaÅŸadım, onlar Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’ne derinden baÄŸlı. Kürt halkı da aynı ÅŸekilde vatan ve Ä°slam’a baÄŸlıdır. Bu nedenle düşmanın planları iÅŸe yaramayacak.” diye konuÅŸtu.
Ä°slam Devrimi Lideri ayrıca, “Ä°ran’da yaÅŸanan olaylar bir genç kızın ölümü ya da hicap yüzünden deÄŸil. Asıl konu Ä°ran’ın bağımsızlığı ve güçlenmesidir.” dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.