İmam Seyyid Ali Hamanei: Nükleer Anlaşmayla ABD’nin Bahanesini Elinde Alamadığımız Gibi Zarar da Gördük

  • 14 Haziran 2017
  • 1.249 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Nükleer Anlaşmayla ABD’nin Bahanesini Elinde Alamadığımız Gibi Zarar da Gördük

Dünya Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamenei, ülke yetkilileri ile yaptığı görüşmede; “Nükleer Anlaşma konusunu takip eden yetkililere güveniyoruz, onları mümin olarak biliyoruz ama düşmana güvenmeleri nedeniyle bazı meseleleri görmezden geldiler ki düşman bundan istifade etti.” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi, aralarında askeri yetkililerinde bulunduğu üst düzey yetkilileri kabul etti.

Dünya Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamenei ülke yetkilileri ile olan toplantıda yaptığı konuşmada; “Halkın 19 Mayıstaki seçimlere katılması, İslam nizamına olan güvenlerini göstermektedir. Halkı, kime oy verdiğine göre iki kutba bölmemek gerekir bu halkın seçimlerdeki büyük işini zayi eder.” dedi.

2009 olaylarını hatırlatan İslam İnkılabı Rehberi, bu olaylarda birilerinin cadde ve sokaklarda alenen İslam inkılabının temel kriterleri ve dini değerler aleyhinde sloganlar attıklarını ve onlara karşı mesafe alınmadığı ve sınırların belirlenmediği için bu sorunların devam ettiğini bildirdi.

İslam İnkılabı Rehberi, her zaman olduğu gibi iş başında olan tüm hükümetlerin arkasında olduğunu bildirerek, “Ülkeyi doğru yönetmenin ilk adımı karar alma kriterlerinin belirlenmesidir. Bir sonraki adım da geçen 38 yıl boyunca elde edilen tecrübelerden yararlanmaktır. Karar alma mekanizmalarında milli menfaatler göz önünde bulundurulmalıdır.”

Dünya Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamenei; ülke yönetiminde düşmana güvenmemek asıl ve ciddi tecrübelerdir ki buna tamamen dikkat edilmelidir. Düşmana güvenmeyebilirdik ama Amerika’nın bahanesini elinden almak için bazı yerlerde sözünüzden vazgeçtiniz, bu Amerika’nın bahanesini elinden almadığı gibi bize zarar da verdi.

Yabancılarla iş yapılan her yerde çok dikkatli ve ihtiyatlı olmalı ve öyle konuşulmalı ki düşmana güvendiğiniz hissedilmemeli, zira hem içeride hem yabancılarda olumsuz tesir bırakmaktadır.

Nükleer Anlaşma konusunu takip eden yetkililere güvendik ve güveniyoruz, onları mümin olarak biliyoruz ama bu macerada karşı tarafın sözlerine güvendiğimiz için bazı hususları yok saydık ya da gerekli adımları atmayarak boşluklar bıraktık ki düşman halihazırda bunlardan istifade ediyor.

İslam İnkılabı Rehberi; “Dışişleri Bakanı Zarif’in müzakerelere muhalif olmadığını ama İnsanı mütedeyyin ve vicdanlı bir şekilde sorumluluk hissettiği için Amerikalıların çeşitli nedenlerle Nükleer Anlaşmayı ihlal etmesi hakkında Avrupalı yetkililere yazdığı mektupta, Nükleer Anlaşmanın ruhunun ve varlığını yok edildiğini belirttiğini.” söyledi.

Dünya Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamenei; “Nükleer Anlaşmayı kabul ettiğimizde, Nükleer Anlaşmayı inceleyen ekibin belirlenen şartlara dikkatlice riayet edildiğini kontrol edebilsinler diye şartlarımızı açık bir şekilde yazdık.” dedi.

İslam İnkılabı Rehberi IŞİD karşıtı oluşturulan koalisyonun bir yalandan ibaret olduğunu belirterek, ABD’nin IŞİD’i ortadan kaldırmak isteyen herkese karşı çıktığını ve IŞİD’i ilk çıktığından beri destekleyerek kontrol ettiğini söyledi. Ayrıca demokrasiden hiçbir eser bulunamayan Suudilerle yan yana hareket eden Amerika’nın İran’a karşı insan haklarını ihlal etme ithamlarında bulunmasının maskara olduğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.