İmam Seyyid Ali Hamanei: Şii-Sünni arasında ihtilaf oluşturmak İngiliz oyunlarındandır

  • 10 Haziran 2022
  • 121 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Şii-Sünni arasında ihtilaf oluşturmak İngiliz oyunlarındandır

İslam İnkılabı Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Siyonistler’in İslam dünyası için baş belası olduğuna işaretle, Siyonist rejim ile normalleşmeye doğru hareket eden devletlerin bu rejim tarafından istismar edildiğini kaydetti.

İmam Ayetullah Hamanei dün hac yetkililerini kabul ettiği görüşmede, Siyonistlerin plan ve komplolarının ifşa edilmesinin hac merasimi sırasındaki en gerekli işlerden olduğunu, milletlerinin talebinin aksine, ABD’nin talebi üzerine Siyonist rejim ile normalleşmeye doğru hareket eden devletlerin, bu toplantılar ve görüşmelerin onların Siyonist rejim tarafından istismar edilmesinden başka bir sonucu olmadığını bilmeleri gerektiğini kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının başka bir kısmında, İslam ümmetinin birlik simgesi olarak Hac merasimine temasla, Müslümanların birliğinin zarar görmemesi için elden gelenin yapılması gerektiğini çünkü Şii-Sünni arasında anlaşmazlık dahil ihtilaf oluşturmanın İngiliz oyunlarından olduğunu vurguladı.

Müslümanlar arasında anlaşmazlık çıkarmak ve İslam mezhepleri arasında ihtilafları belirgin hale getirmek, her zaman İngiltere ve ABD’nin Müslümanlar ve İslam toplumuna karşı en önemli girişimlerinden olmuştur. Bunun en bariz örneği Şiilik’ten şiddet ve radikal bir tablo sunmaya çalışmanın en önemli özelliği olan İngiliz Şii hareketidir. Bu gibi hareketler,  Sünni ve Şii Müslümanlar  arasında anlaşmazlık çıkarmaya ve dini, siyasetten ayırmaya çalışıyorlar. Gelinen aşamada, bu hareket, onlarca uydu ve site üzerinden anlaşmazlık ve tefrika amaçlı programlar yayınlamaktadır. Bunlar ağırlıklı olarak İngiltere veya ABD tarafından finanse ediliyor.

Müslümanlar arasında her hangi bir anlaşmazlığın patlak vermesi, İslam ümmetinin gücünü zayıflatacağı açıktır. İşte düşmanların istediği de budur çünkü böylece onlar kendi hedef ve planlarını kolay şekilde takip edebilirler. İslam İnkılabı Rehberi’nin beyan ettiği gibi, İngiliz Şii’si ve Amerikan Sünni’si, aynı makasın iki ağzı gibidir. Müslümanları birbirine düşürme peşindeler./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.