İmam Seyyid Ali Hamanei: Yönetimi takviye etme yolu, doğru seçim yapmaktır

  • 04 Haziran 2021
  • 1.377 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei: Yönetimi takviye etme yolu, doğru seçim yapmaktır

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, İmam Humeyni’nin her zaman halkın seçimlere katılma zaruretine vurgu yaptığını belirterek, liyakatlı birinin seçilmesi, mevcut karmaşıklıkların ve sorunların çözüm yolu olduğunu belirtti.

İmam Ayetullah Hamanei seçilecek yeni Cumhurbaşkanının sosyal adalete, fesatla açık ve çekincesiz mücadeleye ve iç üretimi taviye etmeye bağlılığına vurgu yaparak, vatandaşların seçimlere katılmayı ve başkalarını da buna teşvik etmeyi bir sorumluluk olarak görmelerini istedi.

İmam Ayetullah Hamanei İslam inkılabının ilk günlerine ve küresel zorbaların sürekli İran İslam Cumhuriyeti nizamı iki ay, altı ay veya en çok bir yıla kadar çökeceği yönünde sayısız öngörülerine işaretle şöyle ekledi:

İmam’ın salabeti, kesin tavrı ve milletin savaşta ve diğer alanlarda parlak zaferleri, bu tantanaları yatıştırdı; ancak İmam Humeyni -ks- rihlet edince, düşmanları ve kötüler bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti nizamının zevalini istediklerini tekrarlamaya başladı.

Düşmanların tüm öngörüleri buna karşın gerçekleşmediğini ve bunun yerine İslami nizam sürekli ilerlediğini vurgulayan Ayetullah Hamanei, İmam Humeyni’nin -ks- kurduğu nizamın muhteşem ve onurlu kalıcılığının sırrı, Cumhuriyet ve İslamiyet kelimelerinin birlikteliği, yani İslam ve halkın birlikte hakimiyeti olduğunu ve bundan böyle de bu iki kelimenin birlikteliği tüm ilerlemelerin güvencesi olmaya devam edeceğini vurguladı.

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Hamanei, sevgili İmam’ın en büyük işi, İslam Cumhuriyeti nizamının düşüncesini ve tezini yaratmak ve bu tezi siyasi tezlerin arasına yerleştirmek ve daha sonra da hayata geçirmek olduğunu vurguladı.

İmam Ayetullah Hamanei, İmam Humeyni -ks- Cumhuriyet ve İslamiyeti, yani İslam’ın hakimiyeti ve halkın hakimiyeti gibi iki önemli kelimenin tüm sorunların düğümünü çözebileceğine inandığını belirterek şöyle ekledi:

Ne zaman halk devreye girdiyse ve İslam kriterlerine uyulduysa ilerledik ve nerede bu iki kelimeye uymadıysak, ilerleyemedik.

İslam İnkılabı Lideri İmam Ayetullah Hamanei konuşmasının son bölümünde de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı aday adaylarının salahiyetinin onaylanmaması üzerine gündeme gelen meselelerin hakkında dini ve insani bir ikazda bulunarak şöyle dedi:

Salahiyeti onaylanmayan bazı aday adayları hakkında cefa ve zulüm oldu; onlara ve muhterem ve onurlu ailelerine gerçek dışı iftiralar atıldı, ki daha sonra yalan ve yanlış oldukları anlaşıldı.

Bu tür mesnetsiz iddiaların halk arasında ve sanal ortamda yayılmasına işaret eden İmam Ayetullah Hamanei şöyle ekledi:

İnsanların onurunu korumak en büyük haklardan sayılır; dolayısıyla benim yetkili kurumlardan ricam ve talebim, birinin evladı veya ailesi hakkında gerçek dışı rapor geldiğinde ,bunları telafi etmeleridir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.