İmam Seyyid Ali Hamanei’den kültürel zafiyetlerin doğru tespiti ve çözümüne vurgu

  • 07 Aralık 2022
  • 66 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamanei’den kültürel zafiyetlerin doğru tespiti ve çözümüne vurgu

Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Kültürel Devrim Yüksek Konseyi’nin çeşitli alanlarda yanlış kültürel durumlar ve zafiyetleri doğru şekilde tespit ederek, doğru kültürlerin tervici için alimce çözümler sunmaları gerektiğini ifade etti.

İmam Ayetullah Hamanei bugün Kültürel Devrim Yüksek Konseyi üyelerini kabul ettiği görüşmede, ülkenin kültürel yönlendirilmesinin bu konseyin esas görevi olduğuna işaretle, ülkenin kültürel yapısının devrimci yapılandırılmasına vurgu yaptı.
İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında, İslam İnkılabı’nın kalkınma ve yaratıcı hareketlerle, “biz yapamayız” zihniyetini tedrici olarak değiştirdiğini, bugün bunun sonuçları, barajlar, santraller, otoyollar, petrol ve doğalgaz sanayiinde kullanılan ekipmanların yapımı gibi büyük işlerde görüldüğünü vurguladı.
İmam Ayetullah Hamanei “Batı tutukluğu” kültürünü ve batı sözcülerinin kullanılmasının topluma hakim yanlış kültürel durumlar olduğunu ifade ederek, bu yanlış durumun İslam İnkılabı sayesinde değiştirilerek, “Batı’ya itiraz” kültürüne dönüştüğünü ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.