İngiliz Büyükelçisi, İran Dışişleri’ne çağrıldı

  • 15 Ocak 2023
  • 130 kez görüntülendi.
İngiliz Büyükelçisi, İran Dışişleri’ne çağrıldı

İngiltere’nin İran İslam Cumhuriyeti’nin ulusal güvenlik sınırlarını ihlal etmesi dahil anormal müdahalelerine tepki olarak, bu ülkenin Tahran Büyükelçisi Simon Shercliff , Dışişleri’ne çağrılarak, İran’ın milli güvenliğini korumak için kararlı girişimin diğer ülkelerin memnuniyetine bağlı olmadığı bildirildi.

İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı Batı Avrupa Genel Direktörü tarafından bakanlığa çağrıldı.
Bu çağrıda, İran İslam Cumhuriyeti’nin kendi ulusal güvenliğine karşı sabotaj girişimlerine yönelik itirazları İngiliz yönetimini iletildi.
İngiliz istihbarat servisine çalışan Alirıza Ekberi’nin idam cezasının infaz edilmesinin ardından İngiltere Başbakanı Rishi Sunak twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İran-İngiliz vatandaşı Alirıza Ekberi’nin idamından şaşırdığını ifade ederek, İran İslam Cumhuriyeti nizamını “barbar bir rejim” ve bu idamı “acımasızca ve korkakça bir eylem” olarak nitelerken, İngiliz Savunma Bakanı da, İran’ı tehdit etti.
İngiliz Büyükelçisi’ni çağıran İran Dışişleri Bakanlığı Batı Avrupa Genel Direktörü, İngiltere yönetiminden Alirıza Ekberi için planlanan tuzak konusunda elde edilen sağlam bilgilere işaretle, İngiliz yönetiminin İran İslam Cumhuriyeti’nin ulusal güvenlik sınırlarını ihlal eden sıra dışı temasların sağladığı için hesap vermesi gerektiğini belirterek, ajanına haksız ve müdahaleci desteğinin saygıya dayalı ilişkiler iddiasıyla bağdaşmadığını vurguladı.
Yetkili, İran İslam Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğini korumak için kararlı girişimin İngiltere dahil başka hiçbir ülkenin memnuniyetine bağlı olmadığını kaydetti.
İngiliz Büyükelçisi, İran’ın itirazlarını Londra yönetimine ileteceğini görüşmede bildirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.