İngiliz sanatçılar bu ülkenin Arabistan’a silah satışını protesto ettiler

  • 03 Ekim 2017
  • 1.145 kez görüntülendi.
İngiliz sanatçılar bu ülkenin Arabistan’a silah satışını protesto ettiler

İngiltere sanatçılarından bir grup, İngiliz hükümetine hitaben yazdığı açık mektupta, bu ülkenin Suudi Arabistan yönetimine silah satmasını durdurmasını istedi.

İRNA’nın haberine göre, oyuncular, yönetmenler, yazarların isimlerinin bulunduğu ortak mektupta,  Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarında  binlerce sivilin feci bir şekilde öldüğüne yer verilirken hükümetten en kısa zamanda Arabistan’a silah satışının durdurulması istendi.

Guardian dergisinde yayınlanan mektupta, İngiliz halkının artık Yemen’de işlenen cinayete karşı  devam eden siyasetler karşısında  sessiz kalamayacağına  yer verildi.

Mektupta, İngiliz yapımı bomba ve değişik silahların Yemen halkının öldürülmesinde kullanıldığına dikkat çekildi.

İngiltere’de bağımsız çevrelerin  ve sivil toplum kuruluşlarının geniş itirazlarına rağmen, Suudi rejiminin Yemen’e savaş açtığı tarihten bu yana  İngiltere, Arabistan’da 4 milyar poundun üzerinde silah  sattı.

Bilindiği gibi Suudi rejiminin Yemen’e düzenlediği bombardımanlarda bu zamana kadar en az 12 bin sivil öldü, binlercesi yaralandı ve milyonlarcası evini barkını terketmek zorunda kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.