İngiliz yetkili: Tankere elkonulması, Londra için “büyük bir başarısızlık”

  • 22 Temmuz 2019
  • 1.903 kez görüntülendi.
İngiliz yetkili: Tankere elkonulması, Londra için “büyük bir başarısızlık”

İngiltere Muhafazakar Partisi eski lideri Lain Duncan Smith, bu ülkeye ait Stena İmpero isimli petrol tankerine İran’ın Hürmüz Boğazı’nda elkonulmasını Londra için “büyük bir başarısızlık” olarak niteledi.

Smith bugün BBC’ye yaptığı açıklamada, İngiltere’nin petrol tankeri olayındaki büyük başarısızlığına dikkat çekerken, bundan önce bazı İngiliz yetililer de, İngiltere yönetimi ve donanmasının Stena İmpero petrol tankerine elkonulmasını önleyemediği için eleştirmişti.

Ancak İngiltere Savunma Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, dün yaptığı açıklamada bu suçlamaları reddederek, Londra’nın bu bağlamda bir ihmali olmadığını söyledi.

İngiltere donanmasının İran’a ait bir petrol tankerine Cebelitarık yakınlarında serbest sulardan gerçerken elkoymasının üzerinden iki hafta geçerken İran Devrim Muhafızları, diğer gemi ve botlar için tehlikeye yaratan İngiltere’ye ait petrol tankerine Fars Körfezi’ne elkoydu.

Bu arada Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass bugün Paris’te gazetecilere yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı’nda İran tarafından elkonulan İngiliz petrol tankeri olayının diplomatik çözümüne vurgu yaparak, Almanya ve Fransa’nın ABD’nin İran’a karşı azami baskı girişimlerine karşı olduğunu deklare etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.