İngiltere BM Güvenlik Konseyi’ne Yemen tasarısı sunacak

  • 15 Ekim 2016
  • 893 kez görüntülendi.
İngiltere BM Güvenlik Konseyi’ne Yemen tasarısı sunacak

İngiltere’nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK), Yemen’de ateşkes talep eden bir karar tasarısı sunacağı bildirildi.

İngiltere’nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yemen’de çatışmaların durması ve siyasi sürecin yeniden başlaması için BMGK’ya bir karar tasarısı sunmaya karar verdik” dedi.

BMGK’ya sunulacak karar tasarısının önümüzdeki günlerde oylanması bekleniyor. Yemen’de geçen hafta Suudi Arabistan tarafından taziye merasiminin olduğu binaya düzenlenen hava saldırısında 900 fazla insan hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştı.

Suudi rejimi liderliğindeki koalisyon güçleri bundan bir buçuk yıl önce Yemen’e yönelik saldırı başlatmış ve ülke içinde terör örgütlerini de destekleyerek bu ülkeyi tamamen bir harabeyle çevirmiş bulunmaktadır.

Öte yandan 99 Arap sivil toplum kuruluşu ortak bir bildiri yayınlayarak, Arabistan’ın taziye merasimine yönelik hava saldırısını ve bir çok insanı öldürmesini bir savaş suçu niteleyerek, uluslararası merciilerden Suudi rejiminin savaş suçu işlediği için yargılanması ve cezalandırılmasını istemişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.