İngiltere İran’a borçlarını ödemede sorun çıkarmaya devam ediyor

  • 08 Ekim 2019
  • 1.710 kez görüntülendi.
İngiltere İran’a borçlarını ödemede sorun çıkarmaya devam ediyor

İran’ın İngiltere büyükelçisi Hamid Beidi Nejad, İngiltere’nin İran’a olan borçlarını ödeme konusunda engel çıkarmaya devam ettiğini söyledi.

İran’ın İngiltere büyükelçisi,  attığı twitte şunları yazdı. ”İngiltere Mahkemesi dün yaptığı açıklamada, mahkemenin bir sonraki duruşması 6 ay sonra İngiltere devletinin Şah rejimi döneminde İran’a silah satışıyla ilgili anlaşmayla ilgili olacaktır. Bu durum ise açık bir şekilde İngiltere’nin İran’a olan borcunu ödeme konusunda engel çıkarmasının göstergesidir’

Sözkonusu satış anlaşması İran’da İslam inkılabı öncesinde yani 40 yıl öncesine ait ve o dönem İngiltere İran’a 1500 adet tank ve zırhlı araç satışıyla ilgili  anlaşma imzalamış ama İngiltere İran’da İslam inkılabının zaferinden sonra anlaşmayı yerine getirmemiş ve anlaşmayı feshetmiştir.

İran’ın İngiltere büyükelçisi, 2 yıl önce İngiltere’nin İran’a olan borçlarını ödeme hazır olduğunu bildirdiğini ama iki ülke arasında konuyla ilgili davanın 20 yıldır devam ettiğini ve ama dosyada sona gelindiğini ve İngiltere’nin bu borcunu önümüzdeki günlerde İran’a ödemesinin beklendiğini söyledi.

İngiltere Mahkemesi iki ay önce verdiği kararda İngiltere’nin çıkarlarını gözönüne alarak haksız bir hüküm vermiş ve İran  büyükelçisi de bu karara karşı çıkarak bu kararın İngiltere’nin İran’a olan borcunu ödemesine engel olmadığını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.