İngiltere Liberal Demokrat Partisi, hükümetin Arabistan’la ilişkisini kesmesini istedi

  • 23 Ekim 2016
  • 1.002 kez görüntülendi.
İngiltere Liberal Demokrat Partisi, hükümetin Arabistan’la ilişkisini kesmesini istedi

İngiltere Liberal Demokrat Partisi, bu ülke yönetiminin Suudi Arabistan rejimi ile yakın işbirliği içinde olmasının utanç verici olduğunu bildirdi.

Presstv’nin verdiği habere göre İngiltere Liberal Demokrat Partisi sözcüsü Tom Brick İngiltere savunma bakanlığından Arabistan pilotlarının eğitimine son vermesini isteyerek, İngiltere tarafından Suudi rejimine silah satılmamasını ve bu konuda sıkı kuralların uygulanmasını istedi.

İngiltere hükümetinin utanç verici bir girişimle Suudi pilotları silahlandırdığı gibi hatta onlara gerekli eğitimi de vermekte olduğunu belirten Tom Brick, Yemen’de sivil yerleşim bölgelerin bizzat İngiliz silahları ile bombalandığına dair ellerinde güçlü kanıtların bulunduğunu ve İngiliz yönetiminin bir an evvel Suudi rejimi ile olan ilişkisine son vermesi gerektiğini bildirdi.

Öte yandan İngiliz İndipendent gazetesi Suudi savaş uçakları pilotlarının İngiltere tarafından eğitilmekte olduğunu görüntülerle yayınladı.

İngiliz yönetimi bundan kısa bir süre önce de Arabistan’a 3.3 milyar poundluk silah satışı anlaşması imzalamıştı.

Arabistan ve cinayet ortaklarının Yemen’de sivil halkı İngiliz silahları ile hedef almasına karşı sürekli olarak dünya medyası ve kamu oyunda protesto sesleri yükselmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.